DSP'den Cemevlerinin İbadethane Statüsüne Destek

DSP'den Cemevlerinin İbadethane Statüsüne Destek

DSP'den Cemevlerinin İbadethane Statüsüne Destek“-Zorunlu din dersi uygulaması ve Diyanet İşleri’nin yapısı, Alevi Bektaşiler’in...

A+A-

DSP'den Cemevlerinin İbadethane Statüsüne DestekDSP'den Cemevlerinin İbadethane Statüsüne Destek

“-Zorunlu din dersi uygulaması ve Diyanet İşleri’nin yapısı, Alevi Bektaşiler’in de görüşleri değerlendirilerek yeniden ele alınmalı, bunu yapacağız. Cemevleri hakettiği katkı ve desteği almalı. Cemevleri’ni ibadethane statüsünde destekleyeceğiz. Alevi Bektaşilik, Ecevit’imizin tarifiyle derin bir inanç ve kültür birikimidir. Bu inanç ve kültür birikimine hakettiği hizmetleri mutlaka sunacağız."

* DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, DSP’nin 23. Kuruluş Yıldönümü için düzenlenen törende AKP’ye kapıyı gösterecek olan partinin DSP olduğunu söyledi. Sezer, Türkiye’nin zor günlerden kurtuluş yolunun DSP olduğunu belirterek “AKP’yi gönderme zamanı gelmiştir. AKP’yi gönderecek olan da DSP’dir” dedi.

* Sezer, DSP’nin temiz, onurlu, yurtsever ve deneyimli kadrolarıyla yine iktidara geleceğini belirtirken, DSP’nin neler yapacağını da maddeler halinde sıraladı. Sezer, seçim barajının yüzde 3 ya da 5’e düşürüleceğini, lider sultasına son verileceğini, Siyasi Partiler Kanunu ve Seçim Kanunu’nun değiştirileceğini, milletvekili dokunulmazlığının kaldırılacağını, senato sisteminin değerlendirmeye alınacağını, yoksul yurttaşlara vatandaşlık ödeneği verileceğini, zorunlu eğitimin 12 yıla çıkartılacağını, toprak reformunun gerçekleştirileceğini anlattı.

ANKARA- DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, DSP’nin yeni hedeflerini ve ülke sorunlarına için çözüm önerilerini açıklarken, “AKP’yi gönderme zamanı gelmiştir, AKP’yi gönderecek olan DSP’dir” dedi.

DSP’nin 23. Kuruluş Yıldönümü nedeniyle, Büyük Anadolu Oteli’nde bir kutlama töreni düzenlendi. “Örgütlü emek, özgür insan, bağımsız vatan için DSP”, “Özgür Çalışma ortamı için, herkese çalışma hakkı için, siyaseti rant kapısı olmaktan çıkarmak için DSP”, “Zenginlikte sosyal adalet için, mutlu üretken ve zengin Türkiye için DSP” yazılarının asılı bulunduğu salonda gerçekleşen törene Türkiye’nin dört bir yanından DSP İl, ilçe başkanları, belediye başkanları, partililer katıldı. DSP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Macit’in açılışını yaptığı kutlama töreninde önce DSP marşı okundu. Bir süre sonra Macit coşkulu partililere “Sizlere, yüreği sizler gibi bizim gibi adalet ve eşitlik için atan herkese selam olsun” dedi. Macit Sezer’i salona “Zenginlikte sosyal adaletin mimarı” sözleriyle davet etti. Sezer salona girdiğinde, partililer Türk bayrakları ve DSP bayraklarıyla coştular. Sezer’e “Ecevit seninle gurur duyuyor”, “Başbakan Sezer” sloganlarıyla tezahüratta bulunan partililer, DSP liderini dakikalarca alkışladılar.

“ECEVİT SONSUZA KADAR IŞIĞIMIZ OLACAK”

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer “Ecevit seninle gurur duyuyor” sloganına çok duygulandığını belirterek “Ecevit sonsuza kadar ışığımız olacak. Kurucumuz, önderimiz Başbakanımız Bülent Ecevit huzur içinde uyusun, nur içinde yatsın. O’na şükran borçluyuz. Ecevitler’e şükran borçluyuz hep birlikte” dedi. Sezer kuruluş yıldönümünü kutlarken,  “DSP ideallerine gönül vermiş alçak gönüllü, cesur yürekli, açık fikirli DSP’liler, hoş geldiniz” diyerek konuşmasına başladı ve ülkenin en çok DSP’ye ihtiyacı olduğu bir dönem yaşandığını kaydetti.

“TÜRKİYE’Yİ ZORDAN ÇIKARACAK OLAN DSP’LİLERDİR”

Türkiye’nin “Beni zordan kurtar” diye elini DSP’lilere uzattığını kaydeden Sezer, “Bu ülkeyi zordan çıkaracak olan ve doğrudan çıkarmaya muktedir olanlar sizlersiniz” dedi. DSP’nin ilkesi, felsefesi doğrultusunda, bazı temel konular üzerinde açılımlar açıklayacağını bildiren Sezer, güncel konulara pek fazla girmek istemediğini belirtti. Ancak ülkede ciddi bir ekonomik kriz yaşandığına dikkat çeken ve CHP lideri Deniz Baykal’ın çarşaflı kadınlara rozet taktığını anımsatan Sezer, iktidarı ve ana muhalefet partisini eleştirdi.

“VATANDAŞ KARANLIK PARTİDEN KURTULUNCA HAMDOLSUN DİYECEK

Sezer, “Ekonomik kriz yaşıyoruz. Ancak bu ülkede bir Başbakan var, ‘hamdolsun bize bir şey olmaz’ diyor. Ama ben biliyorum ki bu millet bu Başbakan’dan, onun karanlık partisinden kurtulunca ‘hamdolsun’ diyecek sizlerle birlikte” dedi.

Sözleri “Vur vur inlesin, Tayyip dinlesin” sloganlarıyla kesilen Sezer daha sonra CHP’ye yüklendi. DSP lideri, “Birisi inançlarımız üzerinden siyaset yapıp memleketi ne hale getirdi gördünüz. Bir de sözüm ona ana muhalefet var. Hani ‘çarşaf’ dedik ya, söylenecek çok şey var, al birini vur ötekine” diye konuştu.
 
Bu kez de salondan “Vur vur inlesin, Baykal dinlesin” sloganları yükseldi. Sezer ise sözlerini “Biliyorsunuz Baykal çok dinlemez, onun için biz işimize bakalım” diyerek sürdürdü.

“ALLAH AKIL FİKİR VERSİN”

Sezer, vahşi kapitalizmin duvara tosladığını, AKP iktidarının özelleştirmeleri krizden çıkışın yolu olarak gördüğünü belirtirken, “Allah akıl fikir versin” dedi.  Tüm dünyanın, 1985’te Ecevit’in DSP Programı çerçevesinde yazdığı ekonomiyle ilgili yaklaşımları benimseme noktasına geldiğini anlatan Sezer, tüm dünyanın algıladığı bu konudan Türkiye’deki ‘siyaset ehilleri’nin (!) haberdar olmadığını söyledi.

DSP’NİN ÇÖZÜM ÖNERİLERİ:

Sezer, “Türkiye’de yenilenen, değişimi öne alan, çözümler getiren bir yeni siyaset anlayışına ihtiyaç var” dedi ve DSP’nin çözüm öneri paketini şöyle açıkladı:

“-Ülke seçim barajı yüzde 3-5 aralığında bir rakama çekilmeli, bunu biz yapacağız.

-Siyasal yaşamımızdaki tek adam yönetimine lider sultasına da artık son verilmeli, vereceğiz. Kadro harekete yaratacağız bütün değerli insanları kucaklayarak.

-Siyasi Partiler Kanunu ve Seçim Kanunları yeniden düzenlenmeli, demokratik yaşamın önündeki engeller kaldırılmalı, yeniden düzenleyeceğiz, kaldıracağız.

-Milletvekili dokunulmazlığı kaldırılmalı, tertemiz Demokratik Solcular milletvekili dokunulmazlığını kaldıracak.

-Siyasetteki tıkanıklığın aşılması açısından ikinci Meclis yani Senato, yeniden değerlendirmeye alınmalı, toplum tarafından tartışılmalı.

-İşsiz ve yoksul yurttaşlara vatandaşlık ödeneği verilmeli. Tüm yurttaşlar asgari sosyal yaşam güvencesine kavuşturulmalı, bunu da biz gerçekleştireceğiz. Hiç endişeniz olmasın.

-Ülkemizde de bilgi toplumuna ulaşmak üzere bilgi ve bilişim alanı desteklenmeli, geliştirilmeli.

-Zorunlu eğitim, 12 yıla çıkartılmalı. Biz 8 yıla çıkarttık, 12 yılı da çıkartacağız.

-Milletvekili seçimleri, hakça bir önseçimle adaylık belirlenerek yapılmalıdır. Bunu da biz gerçekleştireceğiz. Kuşkusuz belli oranda kontenjan gerekecektir, ama tabana dayanan demokratik bir sistemi DSP herkesten önce gerçekleştirecektir.

-Mesleki eğitime yönelim özendirilmeli. Organize Sanayi Bölgeleri’nde mesleki teknik okulların açılması gerçekleştirilmeli ve iş garantili eğitim verilmeli. Eğitilmiş insan gücü planlaması yapılmalı. Bunları DSP gerçekleştirecek, biz gerçekleştireceğiz, mesleksiz bir genç bile bırakmayacağız. Yurtsuz ve burssuz bir tek gencimiz kalmayacak”

“CEMEVLERİ İBADETHANE STATÜSÜNDE DESTEKLENECEK”

“DSP biziz, biz geleceğiz” sloganlarıyla sözleri kesilen Sezer, konuşmasını “Evet, gelecek biziz, biz geleceğiz. Bu ülkenin geçmişinde vardık. Bugününde varız, yarınında etkin olarak var olacağız” dedi. Sezer çözüm paketini açıklamayı şöyle sürdürdü:

“-Zorunlu din dersi uygulaması ve Diyanet İşleri’nin yapısı, Alevi Bektaşiler’in de görüşleri değerlendirilerek yeniden ele alınmalı, bunu yapacağız. Cemevleri hakettiği katkı ve desteği almalı. Cemevleri’ni ibadethane statüsünde destekleyeceğiz. Alevi Bektaşilik, Ecevit’imizin tarifiyle derin bir inanç ve kültür birikimidir. Bu inanç ve kültür birikimine hakettiği hizmetleri mutlaka sunacağız.

-Kültüre, sanata ulaşma herkesin hakkıdır. Bunu biz gerçekleştireceğiz.

Alevihaber.com - 23 Kasım 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.