DSP'li Yağız, Erdoğan'a hükümetin Alevi açılımını sordu

DSP'li Yağız, Erdoğan'a hükümetin Alevi açılımını sordu

DSP'li Yağız, Erdoğan'a hükümetin Alevi açılımını sordu DSP İstanbul Milletvekili Süleyman Yağız, Başbakan Recep Tayyip...

A+A-

DSP'li Yağız, Erdoğan'a hükümetin Alevi açılımını sorduDSP'li Yağız, Erdoğan'a hükümetin Alevi açılımını sordu

DSP İstanbul Milletvekili Süleyman Yağız, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, "Hükümetin Alevi açılımını" sordu.
     
Yağız, Başbakan Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, cemevlerinin de camilere ve diğer ibadet mekanlarına sağlanan olanaklardan yararlandırılmasının bir sakıncası olup olmadığını öğrenmek istedi.
     
"Hükümetinizin, Alevi kardeşlerimize yönelik olduğu ileri sürülen, ancak içeriği henüz net olarak açıklanmayan açılımı konusunda bilgi verir misiniz?" diyen Yağız, şu soruları yöneltti:

"İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunuz dönemde; Alevi kardeşlerimize ait Karacaahmet Sultan Dergahının yıktırılması yönündeki girişimleri, geçen süreç içinde nasıl yorumluyorsunuz? Alevi köylerine zorla cami yaptırıldığı ve din görevlisi gönderildiği yolunda Alevi kardeşlerimiz tarafından dile getirilen görüşleri nasıl değerlendiriyorsunuz? Alevi kardeşlerimizin, ’eğitim ve yardımcı kitaplardaki inanç ayrımcılığı ve farklı inançlara hakaret içeren metinlerin kaldırılması’ yönündeki taleplerinin karşılanması yönünde hükümetinizce bir çalışma yapılacak mı?" Öte yandan, DSP’li Yağız, yaptığı yazılı açıklamada ise ABD’nin, sınır ötesi operasyona desteğinin ileride Türkiye’nin başına yeni belalar açabileceğini savundu.
 
MİLLİYET - 9 Ocak 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.