DSP'li Yağız'dan Bardakoğlu'na Tepki

DSP'li Yağız'dan Bardakoğlu'na Tepki

DSP'li Yağız'dan Bardakoğlu'na Tepki DSP İstanbul Milletvekili Süleyman Yağız, Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu'nun...

A+A-

DSP'li Yağız'dan Bardakoğlu'na TepkiDSP'li Yağız'dan Bardakoğlu'na Tepki
 
DSP İstanbul Milletvekili Süleyman Yağız, Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu'nun "cemevinin caminin alternatifi olamayacağı"na yönelik sözlerine tepki gösterdi. Bardakoğlu'nun sözlerinin son derece tehlikeli olduğunu ifade eden Yağız, AKP'nin alevi açılımının da iflas ettiğini söyledi.
 
DSP'li Yağız yaptığı yazılı açıklamada, Alevilerle ilgili bugüne kadar verdiği soru önergelerinin yanıtlanmamasına tepki gösterdi. AKP'nin hem alevi açılımından bahsettiğini hem de Alevilerle ilgili ne sorulsa, ne tür bir talepte bulunulsa "hayır, olmaz" karşılığını verdiğini belirten DSP'li Yağız, Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu'na da tepki gösterdi. Bardakoğlu'nun "Cemevinin caminin alternatifi gibi sunulması, Aleviliği müstakil bir din haline getireceği ve kahir ekseriyeti camiyi ibadethane olarak kabul eden Alevileri Müslümanlıktan koparacağı için yanlıştır" şeklindeki sözlerini hatırlatan Yağız, şöyle dedi :

"Oysa Sayın Bardakoğlu bilmiyor ki; ben de dinimizi en az kendisi kadar biliyorum. Kendisiyle tartışmaya hazırım. Sayın Bardakoğlu'nun Diyanet İşleri Başkanı olması, dinimizi benden daha iyi bildiğini göstermez. Daha önce de açıkladığım gibi ben dahil hiç kimse, hiçbir alevi, cemevini, caminin ya da başka bir ibadet yerinin alternatifi olarak görmemiştir. Cemevini, caminin karşıtı olarak da görmemiştir. Mesele alternatiflik ya da karşıtlık meselesi değildir. Bu bir inancın doğal tercihidir, gereğidir."

-TEHLİKELİ SÖZ-

Bardakoğlu'nun sözlerinin son derece tehlikeli olduğunu savunan Yağız, bu sözün İslamiyet'in özüyle bağdaşmadığını söyledi. Yağız, "Allah, Hazreti Muhammed'e bile din bekçiliği görevi vermemişken, sayın Bardakoğlu'nun İslamiyet adına alevi kardeşlerimizin inanç yerlerini dışlamasını kabul etmek mümkün değildir. Alevi-Bektaşi kardeşlerimiz nasıl yaşamak ve inançlarını nerede nasıl yaşatmak istiyorlarsa bu onların en doğal haklarıdır. Diyanet İşleri Başkanı'nın bu konuda fetva vermeye hakkı yoktur" dedi. Bu durumun negatif ayrımcılık ve inkarcılık olduğunu kaydeden Yağız, şunları söyledi:

"Burada sorulması gereken şu; o zaman 20-25 milyonluk Alevi-Bektaşi kitlesine, verdiği vergilerin karşılığında hiçbir hizmet sunulmayacak mıdır? Bu ülkenin yönetimi, Alevi-Bektaşi kardeşlerimize hiçbir hizmet götürmeyecek midir? Örneğin, Madımak'ın müze yapılması konusunda "parasını biz verelim' dedikleri halde onlara bir hizmet vermeyecek midir? Bu çok kötü bir negatif ayrımcılıktır. Bu bir inkarcılıktır. Alevi-Bektaşi kardeşlerimizi yok saymaktır ki, böyle bir yaklaşımı, inançlara saygıyla bağdaştırmak da mümkün değildir. Dolayısıyla AKP'nin alevi açılımı, daha açılmadan iflas etmiştir. AKP de önünde sonunda iflas edecektir."

(ANKA) - GERÇEK GÜNDEM - 11 Nisan 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.