DTCF'de çatışma: öğretime ara verildi

DTCF'de çatışma: öğretime ara verildi

DTCF'de çatışma: öğretime ara verildi   Ankara Üniversitesi DTCF’de dün faşistlerle devrimci demokrat öğrenciler...

A+A-

DTCF'de çatışma: öğretime ara verildi  

Ankara Üniversitesi DTCF’de dün faşistlerle devrimci demokrat öğrenciler arasında yaşanan çatışmanın ardından okula bugün polis girdi. Okul içine giren polis ile öğrenciler arasında uzunca bir süre çatışma yaşandı. Fakülteden gelen haberlere göre polis gaz bombaları ve coplarla öğrencilere çeşitli aralıklarla birçok defa saldırdı.

Dün yaşanan faşist saldırının ardından bugün devam eden gerilim sonrası okula giren Çevik Kuvvet öğrencilere birkaç saat boyunca gaz bombaları ile saldırdı. Zaman zaman öğrencilerle polis arasında coplarla ve taşlarla sıcak çatışma yaşandı.

Polisin saldırısı ve öğrencilerin direnişi sonrası okulda eğitim öğretime bu haftasonuna kadar ara verildi. Fakültede çok sayıda öğrencinin yaralı olduğu atılan gaz bombalarından öğretim görevlileri ve dersliklerdeki öğrencilerinde etkilendiği belirtildi.

Fakültedeki öğrenciler akşam saatlerinde kitle örgütü ve sendika temsilcilerinin gerçekleştirdiği bir karşılama ile okuldan toplu olarak çıktı. DTCF'den Yüksel Caddesi'ne yapılan bir yürüyüşün ardından burada basın açıklaması yaparak saldırıları protesto ettiler.

DTCF'de çatışma yaşanırken A.Ü'ye bağlı Tandoğan Kampusunda da devrimci demokrata öğrencilere satırlarla gerçekleştirilen saldırı sonrası gerginlik yaşandı. 2 öğrencinin yaralandığı faşist saldırı sonrası okulda çatışma yaşandı.

Sendika.org - Ankara - 25 Mart 2008

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.