DTP 8 Kasım'da Kadıköy'de

DTP 8 Kasım'da Kadıköy'de

DTP 8 Kasım'da Kadıköy'de  İSTANBUL (05.11.2009)- Demokratik Toplum Partisi, İstanbul'da 8 Kasım'da yapılacak Alevi mitingine...

A+A-

DTP 8 Kasım'da Kadıköy'deDTP 8 Kasım'da Kadıköy'de 

İSTANBUL (05.11.2009)- Demokratik Toplum Partisi, İstanbul'da 8 Kasım'da yapılacak Alevi mitingine katılacağını açıkladı.

DTP İl Başkanı Mustafa Avcı, il binasında yaptığı açıklamada, Alevilerin 8 Kasım'da Kadıköy'de Eşit Yurttaşlık Hakkı mitingini anlamlı bulduklarını kaydetti, “İçinden geçtiğimiz bu süreçte Alevi toplumunun hak arama mücadelesi kuşkusuz demokratikleşme sürecine katkı sunacak ve geliştirecektir” dedi.

Avcı, Kürt sorunu çözülmedikçe Alevilerin ve Türklerin de sorunlarının çözülemeyeceğini ifade etti, “Irkçı, şoven, red ve inkar esasına dayalı uygulamalara ve tekçi yaklaşıma karşı dayanışma ve ortak mücadeleye ezilen, sömürülen tüm toplumsal kesimleri 8 Kasım'da Kadıköy'e çağırıyoruz” dedi.

ATILIM - 05.11.2009

DTP'den Alevilerin 'Eşit Yurttaşlık' mitingine destek

DTP İstanbul İl Eşbaşkanı Mustafa Avcı, Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) öncülüğünde Alevi örgütleri tarafından "Ayrımcılığa Karşı Eşit Yurttaşlık Hakkı" sloganıyla düzenlenecek olan mitinge kitlesel katılacaklarını duyurdu.

DTP İstanbul İl Örgütü tarafından Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) öncülüğünde Alevi örgütleri tarafından 8 Kasım'da Kadıköy İskele Meydanı'nda düzenlenecek olan "Ayrımcılığa Karşı Eşit Yurttaşlık Hakkı" mitingine destek amacıyla il binasında basın toplantısı yapıldı. "Kültürel Soykırım İnsanlık Suçudur" pankartının asıldığı basın toplantısında konuşan DTP İstanbul İl Eşbaşkanı Mustafa Avcı, Alevi toplumunun Türkiye'nin anti demokratik siyasal sisteminin mağduru olan kesimlerin başında geldiğini söyledi. Önemli bir süreçten geçen Türkiye'nin iç içe geçmiş sorunlarının çözümünün doğru tarzda planlanarak, cesaretli ve iradeli yaklaşımla çözüme kavuşturulabileceğini dile getiren Avcı, hükümetin son dönemlerde gündeme getirdiği "Alevi açılımı" ile bu toplum kesimlerinin taleplerini kabul etmek yerine işbirlikçilik üzerinden yeni bir inkara gitmek olduğunu belirtti.

Mitinge katılım çağrısı

DTP olarak farklılıkları reddeden, bastıran, yok sayan, tekçi, ırkçı, şoven anlayışa karşı, barış, demokrasi ve özgürlük yanlılarının güçlü bir ittifak kurmasından yana oldukların aktaran Avcı, "Kürt halkı ayrımcı, ırkçı, şoven uygulamalara karşı çıkarken kendisine yada diğer toplumsal kesimlere yöneliktir diye ayrım yapmıyor. Sorunları ortak görüyor ve mücadeleyi de ortaklaştırmaya çalışıyor. Mazlum Alevi toplumunun ve Türkiyeli emekçilerin beklentileri de doğal olarak bu yönde gelişiyor" diye konuştu. Avcı, Alevi örgütlerinin taleplerini gündemleştirmek amacıyla 8 Kasım Pazar günü Kadıköy Meydanı'nda düzenleyecekleri mitinge parti olarak kitlesel katılım kararı aldıklarını da belirterek, mitinge katılım çağrısı yaptı.

DİHA - 5 Kasım 2009

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.