DTP : Dini siyasetin önündeki engeller kaldırılıyor

DTP : Dini siyasetin önündeki engeller kaldırılıyor

DTP : Dini siyasetin önündeki engeller kaldırılıyorDTP'li Türk, etnisite siyaseti yapmadıklarını söyledi   DTP Grup Başkanı...

A+A-

DTP : Dini siyasetin önündeki engeller kaldırılıyorDTP : Dini siyasetin önündeki engeller kaldırılıyor

DTP'li Türk, etnisite siyaseti yapmadıklarını söyledi 
 
DTP Grup Başkanı Ahmet Türk, zaman zaman 'laik Türkiye' denilerek kıyametler koparıldığını, ancak dini siyaseti esas alan grupların çalışmasının önündeki engellerin kaldırıldığını söyledi.

Grup toplantısında konuşan Türk, çok önemli bir süreçten geçildiğini belirterek, olağanüstü grup toplantısı yapma kararı aldıklarını söyledi.
 
Ahmet Türk, "Okullara, verilen kurbanlara, yapılan çalışmalara bakıyoruz, dini kullanarak halkın iradesini kırmaya yönelik çalışma olduğunu görüyoruz. İslam dininin yüceliğini, onun esaslarına çok büyük saygı duyuyoruz. Ama halkı kandırmaya yönelik halkın demokratik taahhütlerini farklı bir noktaya çekmeye yönelik dini kullanarak böyle bir siyasetin yapılmasına karşıyız" dedi.

Halkları derinden etkileyen, gerginlikten öte hiçbir yararı olmayan bir siyaset mantığıyla karşı karşı olunduğunu ileri süren DTP'li Türk, "Ama bizim bir misyonumuz var. Bu misyonumuz, barış misyonudur, bu misyonumuz inkara karşı direniş misyonudur" diye konuştu.
 
Türk, kimilerinin "DTP Kürt partisi mi? Türk partisi mi?" diye sorduğunu belirterek, "Onlar geride kaldı... Biz etnisite üzerinde siyaset yapmıyoruz" dedi.
 
DTP'li Ayna: "Kürt sorunu var"
 
DTP Eşbaşkanı Emine Ayna da grup toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye'de Kürt sorunu olduğunu öne sürdü.
 
DTP'li bazı belediye başkanları ve parti yöneticilerinin de katıldığı toplantı, daha sonra basına kapalı sürdürüldü.

CNN TÜRK - 28 Aralık 2007

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.