DTP nin Alevi sorusu yanıtsız kaldı

DTP nin Alevi sorusu yanıtsız kaldı

DTP’nin Alevi sorusu yanıtsız kaldı   ANKARA - DTP milletvekili Şerafettin Halis’in, AKP Milletvekili Mustafa Özbayrak’ın “Alevilere...

A+A-

DTP’nin Alevi sorusu yanıtsız kaldıDTP’nin Alevi sorusu yanıtsız kaldı  

ANKARA - DTP milletvekili Şerafettin Halis’in, AKP Milletvekili Mustafa Özbayrak’ın “Alevilere ödenek verilirse satanistler de ister” sözleri nedeniyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yönelttiği soru önergesi TBMM Başkanı Köksal Toptan tarafından geri çevrildi.

DTP Milletvekili Halis, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Alevilere bütçeden ödenek ayrılması talebine tepki göstererek “Alevilere ödenek verilirse, satanistler de benzer taleplerde bulunur” diyen AKP Milletvekilli Mustafa Özbayrak sözleri üzerine Başbakan Erdoğan’a yazılı soru önergesi yönelterek, özür dilemesini istedi.

‘ÖZÜR DİLEYECEK MİSİNİZ’

Halis, önergesinde Erdoğan’ın AKP milletvekilinin görüşlerini benimseyip benimsemediğini sorarak, şöyle devam etti: “Alevi yurttaşlara bir özür borcunuz olduğunu düşünüyor musunuz? 15 milyonu aşkın Alevi’yi kendi ülkenizin bir sosyal, kültürel ve inançsal gerçeği olarak kabul ediyor musunuz? Yoksa diğer inançlarla kıyaslayıp inançların çatıştırılmasını, yok sayılmasını mı savunuyorsunuz? Milletvekilinizin bu haddini aşan ‘yanlış anlaşılma’ olarak mı geçiştireceksiniz? Milletvekilinizin, 15 milyonu aşkın Alevi kitlesini inciten sözlerinden dolayı partiniz adına Alevi yurttaşlarınıza bir özür borcunuz olduğunu düşünüyor musunuz?”

‘İÇTÜZÜĞE AYKIRI’

TBMM Başkanı Köksal Toptan, İçtüzüğe aykırı olduğu gerekçesiyle önergeyi iade etti. Toptan, gerekçe olarak İçtüzüğün 96 ve 97. maddelerini gösterdi. İçtüzüğün 96. maddesi, soruların, kısa, gerekçesiz ve kişisel görüş ileri sürülmeksizin; kişilik ve özel yaşama ilişkin konuları içermeyen bir önerge ile açık ve belli konular hakkında bilgi talep edilmesini öngörüyor; 97. madde ise istişare amaçlı konuların Meclis Başkanlığınca reddedilmesini düzenliyor.

ANF NEWS AGENCY  - 22.11.2007

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.