DTP'den Alevilere uyarı

DTP'den Alevilere uyarı

DTP'den Alevilere uyarı  Demokratik Toplum Partisi (DTP) Eşbaşkanı Emine Ayna, Alevi vatandaşları uyararak, "Kürtler gibi AK Parti'ye...

A+A-

DTP'den Alevilere uyarıDTP'den Alevilere uyarı 

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Eşbaşkanı Emine Ayna, Alevi vatandaşları uyararak, "Kürtler gibi AK Parti'ye kanmamalarını" istedi.

DTP, Doğu ve Güneydoğu Bölgesi'ndeki mitinglerini sürdürüyor. Bugün Muş'un Varto ilçesindeki Belediye Pasajı önünde düzenlenen mitingde konuşan DTP Eşbaşkanı Emine Ayna, uyarılarda bulunarak AK Parti'nin Kürtleri kandırdığı gibi Alevileri de kandırmaya çalıştığını iddia etti.

Ayna, "Varto'da özellikle Alevi vatandaşlarımız olduğu için söylüyorum. Şu anda Alevi açılımı ile yola çıkıyorlar. Tıpkı 22 Temmuz seçimleri öncesindeki Kürt açılımı gibi. Sakın buna kanmayın. Biz onların, 'Demokrasi, barış, özgürlük, eşitlik, Kürt sorunu bizim de sorunumuzdur, devlet hataları ile yüzleşmeli' sözlerine kandık ve 22 Temmuz seçimleri sonrası gördük. O yüzden Alevi vatandaşlarımız sakın kanmayın. Kürt açılımı nasıl 75 tane Kürt milletvekilini Meclis'e göndermek değil ise Alevi açılımı da iki tane meşhur Alevi'nin yakasına rozet takmak değildir. 75 tane Kürt milletvekili Kürt sorunundan bahsedemiyorsa Aleviler de o partilere gittiği zaman Alevi sorunundan bahsedemeyecek. AK Parti ile savaş yerine DTP ile barışa gitmeliyiz. Bize oy veren halkımız, barışa oy verecektir" şeklinde konuştu.

DTP Muş milletvekili Sırrı Sakık ise DTP'nin seçim otobüsüne yapılan saldırıları kınadıklarını belirterek, "Biz bu tür saldırırla alışığız. Anka Kuşu gibi ölürüz ve küllerimizden yeniden doğarız. Bu nasıl barış içerisinde yarıştır ki gittiğimiz her yerde saldırıya uğruyoruz" ifadelerini kullandı.

MYNET HABER - 2 Aralık 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.