DTP'den 'Madımak' benzetmesi

DTP'den 'Madımak' benzetmesi

DTP'den 'Madımak' benzetmesiAdapazarı'ndaki olaylara tepki gösterildi.DTP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici, DTP’nin Adapazarı’nda...

A+A-

DTP'den 'Madımak' benzetmesiDTP'den 'Madımak' benzetmesi

Adapazarı'ndaki olaylara tepki gösterildi.

DTP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici, DTP’nin Adapazarı’nda bir düğün salonunda düzenlediği gençlik gecesinde bir kişinin ölümüyle sonuçlanan olaylara sert tepki gösterdi. Protesto gösterisi sırasında gecenin düzenlendiği salonda bulunan Binici, “Olay Madımak oteli olayını andırıyor” dedi. Vali ve emniyet müdürünü görevini yapmamakla ve “komplo”nun parçası olmakla suçlayan Binici, “Bu olaylardan Başbakan sorumlu” diye konuştu.

DTP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici, Adapazarı’nda DTP’nin gençlik gecesinin yapıldığı düğün salonunun, ellerinde Türk bayrakları olan yaklaşık 100 kişilik bir grup tarafından basılması ve bir kişinin yaşamını yitirmesi olaylarını ANKA’ya değerlendirdi. Olaylar sırasında gençlik gecesinin yapıldığı salonda bulunan Binici, DTP’lilerin müzik şöleni için toplandığını, salonda slogan bile atılmadığını belirtirken olaylı geceye ilişkin de şu değerlendirmelerde bulundu:

“Beş buçuk saat boyunca adeta ablukaya alındık. Uzun süre ambulans bile getirilmedi. Beş buçuk saat boyunca devlet diye bir olgu göremedim. Ne vali ne emniyet müdürü olaylar boyunca görevini yaptı. O salondaki insanların sağduyusu sayesinde olayları ucuz atlattık. Çok daha büyük kayıplar yaşanabilirdi. Salondakiler dağıldıktan sonra bile bütün araçlara polisin gözü önünde saldırılar yapıldı. Bu ülkede birliği, beraberliği isteyen güçler boşa çıkarılıyor. Türk-Kürt savaşını isteyen güçler ise yazdıkları senaryoyu oynuyor.

2 bin kişinin olduğu bir salonun bu şekilde ablukaya alınması, linç edilmek istenmesi ve sonrasında yaşanan olaylar tıpkı Madımak otelinde yaşanan olayları andırıyor. Ne vali ki ona devletin değil AKP’nin valisi demek daha doğru olur. Ne de emniyet müdürü olayların önlenmesi için bir şey yapmadı. Vali de emniyet müdürü de komplonun bir parçası gibi davrandı. Bu olaylardan tümüyle Başbakan sorumludur.”

Dün gece yaşanan olayların yanı sıra Adapazarı’nda çarşı merkezinde bulunan DTP binasının da taşlandığını ifade eden Binici, yaşanan olaylar nedeniyle halkta huzursuzluk olduğunu kaydederken, “Ancak halkımızın sağduyusuna güveniyoruz” dedi.

ANKA - GERÇEK GÜNDEM - 28 Nisan 2008

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.