DTP'den "Maraş Katliamı protestosu" mitingine destek

DTP'den "Maraş Katliamı protestosu" mitingine destek

DTP'den "Maraş Katliamı protestosu" mitingine destekDTP, Pir Sultan Abdal Derneği'nin 21 Aralık'ta Adana'da düzenleyeceği...

A+A-

DTP'den "Maraş Katliamı protestosu" mitingine destekDTP'den "Maraş Katliamı protestosu" mitingine destek

DTP, Pir Sultan Abdal Derneği'nin 21 Aralık'ta Adana'da düzenleyeceği "Maraş katliamını protesto" mitingini destekleyecek. DTP'den yapılan açıklamada şöyle denildi: "Maraş katliamı da her yönüyle araştırılmalı, MİT'in katliamdaki rolü sorgulanmalı ve gerçek sorumlular ortaya çıkarılarak yargılanmalıdır"

Ankara- DTP, 21 Aralık'ta Pir Sultan Abdal Derneği'nin Adana'da düzenleyeceği "Maraş katliamını protesto" mitingini destekleyeceğini bildirdi.

DTP'den yapılan yazılı açıklamada, 30 yıl önce Kahramanmaraş'ta Türkiye tarihinin en karanlık sayfalarından birini oluşturan bir olayın yaşandığı belirtilerek, resmi rakamlara göre olaylarda 111 kişinin öldüğü ancak bugüne kadar gerçek sorumlularının ortaya çıkarılmadığı kaydedildi.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği'nin 21 Aralık'ta Adana'da düzenleyeceği bir mitingle "katliamın gizli arşivlerinin açıklanması" ve "gerçek suçluların yargılanarak hesap vermesi" taleplerini dile getireceği ifade edilen açıklamada, DTP'nin de bu mitinge destek vereceği bildirildi.

Açıklamada şöyle denildi:

"Aradan geçen 30 yıla rağmen, yükselen toplumsal muhalefeti bastırmak ve 12 Eylül darbesine giden süreci hızlandırmak amacıyla gerçekleştirilen Maraş katliamıyla yüzleşilmedi. Hakikatleri Araştırma Komisyonu kurularak, diğer benzer birçok olay gibi Maraş katliamı da her yönüyle araştırılmalı, MİT'in katliamdaki rolü sorgulanmalı ve gerçek sorumlular ortaya çıkarılarak yargılanmalıdır. Benzer olayların bir daha yaşanmasını önlemenin tek yolu budur. Geçmişle yüzleşme olmadan, ne toplumsal barış sağlanabilir, ne de ortak bir gelecek kurulabilir"

CUMHURİYET - ANKA - 19 Aralık 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.