DTP'li Halis: Alevi Köylerine Cami İmamı Atandı

DTP'li Halis: Alevi Köylerine Cami İmamı Atandı

DTP'li Halis: Alevi Köylerine Cami İmamı Atandı DTP Tunceli Milletvekili Şerafettin Halis, Tunceli'nin Hozat İlçesi Uzundal ve Yenidoğdu...

A+A-

DTP'li Halis: Alevi Köylerine Cami İmamı AtandıDTP'li Halis: Alevi Köylerine Cami İmamı Atandı
 
DTP Tunceli Milletvekili Şerafettin Halis, Tunceli'nin Hozat İlçesi Uzundal ve Yenidoğdu Alevi Köylerinde Tek Bir Sünni Vatandaş Olmamasına Rağmen İki Cami İmamı Atandığını Bildirdi. Halis Erdoğan'ın Yanıtlaması İstemiyle Verdiği Soru Önergesinde, "Alevi Köylerine Sünni İmam Ataması Kararını Hangi Kurum, Hangi Gerekçe ile Vermiştir?" Diye Sordu.
 
DTP Tunceli Milletvekili Şerafettin Halis, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, Tunceli'nin Hozat ilçesi Uzundal ve Yenidoğdu alevi köylerine cami imamı atanmasını Meclis gündemine getirdi. Köylerde tek bir Sünni yurttaş bile olmadığını belirten Halis, bu köylere atanmış iki cami imamı bulunduğunu belirterek şu soruları yöneltti:

"Alevi köylerine Sünni imam ataması kararını hangi kurum, hangi gerekçe ile vermiştir? Kadroları köylerde görünen imamların kendileri neredeler? Bu imamlar maaşlarını nereden ve kimden alıyorlar? Bugüne kadar Türkiye genelinde Alevi köylerine atanan kadrolu Sünni imam sayısı ne kadardır?"

ANKA - MİLLİYET - 21 Şubat 2008

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.