DTP'li Kaplan Halaçoğlunu Sordu

DTP'li Kaplan Halaçoğlunu Sordu

DTP'li Hasip Kaplan Halaçoğlu’nu Sordu.Demokrat Türkiye Partisi (DTP) Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, TBMM Plan ve Bütçe...

A+A-

DTP'li Hasip Kaplan Halaçoğlunu SorduDTP'li Hasip Kaplan Halaçoğlu’nu Sordu.

Demokrat Türkiye Partisi (DTP) Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’ndaki bütçe görüşmeleri sırasında yaptığı konuşmada, Türk Tarih Kurumu Başkanı Yusuf Halaçoğlu’nu sordu.

"İKİ KÜRTÇE LAF EDERİM, KÜRT VAR MI ANLAR"
     
Türk Tarih Kurumu Başkanı Yusuf Halaçoğlu’nun Kürt ve Ermenilerle ilgili açıklamalarını gündeme getiren Kaplan, şunları söyledi:
     
"Devlet Bakanı Aydın’a soruyorum. Özellikle Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, kamuoyunu sarsan, yani Kürtlerin olmadığı... Burada olsaydı ben ona Kürtçe iki laf ederdim, olup olmadığını anlardı diye düşünüyorum. Asıllarının Türkmen olduğu, Alevi Kürtlerin de Ermeni olduğu gibi bilime, tarihe sosyolojiye, hiçbir gerçeklikle bağdaşmayan ve 20 milyonu aşkın Kürt yurttaşımızı ve bir o kadar Alevi yurttaşımızı rencide eden böyle bir kişinin neden hala bu kurumun başında olduğunu sayın bakana burada sormak istiyorum. Savcılık soruşturma açmış, biz bununla yetinmiyoruz. Bu kadar aşağılanmayı artık kabul etmiyorum."

AZINLIK VAKIFLARINA SUÇ ODAKLARI GÖZÜYLE BAKMAYIN
     
Kaplan, Vakıflar Yasası çalışması kapsamında düzenlemedeki belirsizliği gidermek gerektiğini ifade etti. Süryanilerin sayısının 10 bine yakın bir rakama düştüğünü kaydeden Kaplan, Süryanilerin Deyrul Zafaran, Deyrul Umur gibi manastır ve vakıfları, öbür yanda 70 bin dolayında Ermeni cemaati, Yahudi ve Rum cemaatlerine bağlı oldukça çok sayıda vakıf gayri menkulünün atıl kaldığını söyledi.
     
İstihbarat birimlerin vakıflara yaklaşımından yakınan Kaplan, soğuk savaş döneminden kalan tavırlar sergilendiğine işaret ederek, "Vakıflar, devletin azınlık vatandaşlarına sunmak zorunda oldukları din hizmetleri, eğitim ve sağlık gibi bazı alanlardaki yüklerini de önemli ölçüde azalttığı halde hayır kurumaları olarak değil, artık potansiyel suç odakları olarak görülmekten vazgeçmemiz gerektiğini, çağdaş bir hukuk devletine yaraşır bir tutum içine girmemiz gerektiğini düşünüyorum" dedi. Kaplan, azınlık okullarının da Vakıflar Yasası içinde değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.

(ANKA) 01 Kasım 2007

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.