'Dubai modeli içki' satan otele 3 gün kapatma

'Dubai modeli içki' satan otele 3 gün kapatma

'Dubai modeli içki' satan otele 3 gün kapatmaTuristlere içki servisi yapan, Türkler’e vermeyen, içki ruhsatı da bulunmayan...

A+A-

'Dubai modeli içki' satan otele 3 gün kapatma'Dubai modeli içki' satan otele 3 gün kapatma

Turistlere içki servisi yapan, Türkler’e vermeyen, içki ruhsatı da bulunmayan Sultanahmet’teki Golden Horn Oteli’ne 3 günlük kapatma cezası verildi.

İSTANBUL - Eminönü Belediyesi, ruhsatlı olan otelin içki ruhsatı almak için belediyeye bugüne kadar bir başvuruda bulunmadığını ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan da turizm belgesi almadığını tespit etti. Otel restoranının dışarıdan müşteri alması için ayrıca ruhsata tabi olduğu, bunun için de ruhsatının bulunmadığı öğrenildi. Bu tespitler üzerine Eminönü Belediyesi otele, ‘ruhsat dışı faaliyet’ten 3 gün kapatma cezası verdi.

Hürriyet gazetesinde manşetten yayınlanan haberde, otele giden Hürriyet muhabirine “Türk olduğu için” içki servisi yapılmadığı, turistlere içki verildiği belirtilmiş, durumun “Dubai modeli” olduğu kaydedilmişti. Otelde, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca görevlendirilen kontrolörler bugün denetim yaptı.

Eminönü Belediye Başkanı Nevzat Er tarafından imzalanan ceza tutanağı, bugün saat 15.00’de otel yönetimine tebliğ edildi. Ayrıca oteldeki müşterilerin mağdur olmaması ve başka yere naklinin sağlanması amacıyla cezanın uygulanması için 48 saat süre verildi.

OTEL ‘İÇKİLİ YERLER’ HARİTASINDA YOK

Bu arada, belediyenin otele içki ruhsatı verebilmek için “içkili yerler haritası”na uygun olup olmadığına baktığı ancak otelin bu haritada yer almadığı bildirildi. Bu durumda olan otellere Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan işletme belgesi alması öneriliyor.

Öte yandan, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ekipleri de bugün otelde Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan belgeli olup olmadığı veya yanıltıcı reklam yapılıp yapılmadığına ilişkin denetim gerçekleştirdi. Denetim sonucu tutulan tutanakta, şu ifadeler yer aldı:

4 YILDIZLI REKLAM VERMİŞ

“Binbirdirek Mahallesi, Binbirdirek Meydanı Sokak No:1 Sultanahmet/İstanbul adresinde faaliyet gösteren Golden Horn otelde yapılan incelemede, bakanlıktan turizm işletmesi ya da turizm yatırım belgeli olmadığı, tesisin dış cephesinde yapılan tesis broşüründe servis malzemelerinde ve reklam tabelalarında yanıltıcı tanıtım yapmadığı, ‘yıldız’ sembolü kullanmadığı tespit edilmiştir. Ancak ‘www.booking.com’, ‘www.gezinet.net’, ‘www.channels.nl’ ve benzeri internet sitelerinde 4 yıldızlı otel olarak yanıltıcı tanıtım yapıldığı tespit edilmiş olup, tüketicinin korunması ve haksız rekabetin önlenmesini teminen, adı geçen tesis hakkında gerekli yasal işlemler başlatılmıştır.”
 
AA - NTV - 26 Mayıs 2008 Pazartesi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.