'Dün Alevileri yakanlar bugün rozet takıyor'

'Dün Alevileri yakanlar bugün rozet takıyor'

'Dün Alevileri yakanlar bugün rozet takıyor'Ayna, "Bu ülkeyi ABD'ye, İngiltere'ye, İsrail'e peşkeş çekiyorsunuz"...

A+A-

'Dün Alevileri yakanlar bugün rozet takıyor''Dün Alevileri yakanlar bugün rozet takıyor'

Ayna, "Bu ülkeyi ABD'ye, İngiltere'ye, İsrail'e peşkeş çekiyorsunuz" dedi. DTP Eşbaşkanı Ayna, “Daha dün Madımak'ta tekbirlerle Alevileri yakanlar bugün Alevilere rozet takıyor” şeklinde konuşurken, Başbakan Erdoğan’a “Bu ülkeyi ABD'ye, İngiltere'ye, İsrail'e peşkeş çekiyorsunuz” diyerek seslendi.

soL (HABER MERKEZİ) Muğla Milas’ta seçim mitingi yapan DTP Eşbaşkanı Emine Ayna, yaptığı konuşmada, “Daha dün Madımak'ta tekbirlerle Alevileri yakanlar bugün Alevilere rozet takıyor” dedi.

DTP'nin seçim otobüsü Aydın’dan sonra Muğla'nın Milas İlçesi'ne geçtikten sonra burada ilçe merkezinde bir miting düzenlendi. Mitinge destek vermek üzere söz alan Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Bilge Conktepe “Rojbaş” diyerek halkı selamlarken, “Milas turistik bir yer, herkes 'Thank you' demesini biliyor. Herkes 'Spas' demeyi de öğrenecek. Mücadelenizde yanınızdayız” şeklinde konuştu.
 
“Siz bu ülkeyi bu ülke halkını sevmiyorsunuz”

Conktepe’nin ardından söz alan, DTP Eşbaşkanı Ayna “Oylar namustur namus satılmaz” sloganları arasında konuşurken, “Daha dün Madımak'ta tekbirlerle Alevileri yakanlar bugün Alevilere rozet takıyor” dedi. Konuşmasında “hiç kimsenin DTP kadar ülkeyi ve halkı sevmediğini” söyleyen Ayna, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın “Biz yaratılanı yaratandan dolayı seviyoruz” sözlerini hatırlatarak şöyle konuştu: “Bunun için bir nebzede insanlık sevgisinin olması gerekir. Diyarbakır'da Batman'da ölen çocukların sorumlusu sizsiniz. Yaratanın adını almayın ağzınıza kirletiyorsunuz. Siz bu ülkeyi bu ülke halkını sevmiyorsunuz. Bu ülkeyi ABD'ye, İngiltere'ye, İsrail'e peşkeş çekiyorsunuz.”
 
Ayna konuşmasında ilginç bir iddiaya da yer verdi. Bir televizyon kanalında AKP Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kutbettin Arzu'nun projelerini anlattığını ifade eden Ayna, “Televizyonda seçimlerden hemen sonra Çınar ve Bismil arasına tarım arazilerine sulama kanalları açacağını söyledi. Ama bu halkın gözünden kaçmadı. Çünkü oradaki topraklar Arzu ve Mehdi Eker'in kendilerinin ve yakınlarınındır” dedi.

KAYNAK : SOL HABER - 4 Mart 2009

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.