Dündar ve Gül’ün davasında ikinci bir heyet devrede

Dündar ve Gül’ün davasında ikinci bir heyet devrede

SYK 1. Dairesi Can Dündar ve Erdem Gül’ün davasına bakacak olan İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ikinci bir heyet görevlendirdi. Cumhuriyet’ten...

A+A-

SYK 1. Dairesi Can Dündar ve Erdem Gül’ün davasına bakacak olan İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ikinci bir heyet görevlendirdi.

Cumhuriyet’ten Alican Uludağ’ın haberine göre; Tayyip Erdoğan’ın Can Dündar ve Erdem Gül’ün tahliyesine ilişkin “Bu iş daha bitmedi” dediği bir dönemde HSYK’den dikkat çekici bir atama kararı çıktı.

HSYK 1. Dairesi, Dündar ve Gül hakkındaki yargılamaya 25 Mart’ta başlayacak olan İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ikinci bir heyet görevlendirdi.

Mevcut heyetle birlikte görev yapacak olan ikinci heyetin başkanlığına Bakırköy 2. Sulh Ceza Hakimi Bülent Dalkıran getirildi.

Bu atama Dündar ve Gül’ün dosyasının bu yeni heyet tarafından mı bakılacağı kuşkusu doğurdu. Ancak HSYK 1. Daire Başkanı Halil Koç, “Yeni heyet, kesinlikle Dündar ve Gül’ün dosyasına bakmayacak” dedi.

Alınan bilgiye göre HSYK 1. Dairesi, çarşamba günü İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde artan iş yükü gerekçesiyle 4 kişilik yeni bir heyet oluşturdu.

Bu kapsamda yeni heyete başkan olarak Bakırköy 2. Sulh Ceza Hakimi Bülent Dalkıran, üye hakimler olarak da Mehmet Çelik, Ferhat Korkmaz ve Ömer Karagöl görevlendirildi. Karagöl’ün Doğubayazıt Ağır Ceza Mahkemesi üyesi olduğu öğrenildi. 14. Ağır Ceza’nın Canel Rüzgar başkanlığındaki mevcut heyetinin görevine devam edeceği bildirildi.

Dündar ve Gül davasına mevcut heyetin bakacağını belirten HSYK 1. Daire Başkanı Halil Koç, “Şu anki heyet, Selam Tevhid kumpas, İstanbul Askeri Casusluk gibi hacimli dosyalara bakıyor.

O yüzden iş yüzü çok fazla. Görevlendirdiğimiz yeni heyet, bu önemli dosya dışındaki rutin dosyaları yürütecek” dedi. Halil Koç’un bu açıklaması atamayla ilgili kaygıları ortadan kaldırmadı.

Çünkü, mevcut heyetin, herhangi bir kararname kapsamında görev yeri değiştirilmesi durumunda Can Dündar ve Erdem Gül davasına yeni heyet bakabilecek. Veya mevcut heyetteki üyelerin sağlık gibi mazeretlerle duruşmaya gelmemesi durumunda yeni heyetten üye duruşmaya çıkacak. Bu durum da davanın kaderini etkileyebilecek.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.