Dünya Ehl-i Beyt Vakfı: 11 Ocak'taki iftara katılmayacağız

Dünya Ehl-i Beyt Vakfı: 11 Ocak'taki iftara katılmayacağız

Dünya Ehl-i Beyt Vakfı: 11 Ocak'taki iftara katılmayacağız       Dünya Ehl-i Beyt Vakfı Genel Başkanı Fermani Altun,...

A+A-

Dünya Ehl-i Beyt Vakfı: 11 Ocak'taki iftara katılmayacağızDünya Ehl-i Beyt Vakfı: 11 Ocak'taki iftara katılmayacağız
     
Dünya Ehl-i Beyt Vakfı Genel Başkanı Fermani Altun, 11 Ocakta Ankara’da verilecek Muharrem ayı iftar yemeğine katılmama kararı aldıklarını bildirdi.
     
Altun, yaptığı yazılı açıklamada, "11 Ocakta Ankara’da verilecek Muharrem ayı iftar yemeğine katılmama kararı aldık. Ankara Bilkent’te AK Parti ve Başbakan’ın ismi verilerek düzenlenen iftar yemeğine, bize bağlı kuruluş ve temsilcilerin hiçbirisi de katılmayacaktır. Çünkü, yas ayı olan Muharrem ayında lüks bir otelde yapılacak olan siyasal amaçlı bu yemek, inanç ve geleneğimize aykırı olduğu gibi, Ehl-i Beyt’e karşı günah işlenmektedir" ifadesine yer verdi.
     
Altun, iftar yemeğinin sonuçlarının yarar yerine zarar getireceğini de ifade ederek, "İyi niyetle Alevi sorunlarının çözümüyle ilgili atılması gereken ilk adımın bu olmaması gerekir" dedi. 

Altun, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
     
"Sayın Başbakan’ın kendileri bu iftar yemeğini veriyorlarsa iptal etmeleri, kendileriyle alakası yoksa katılmamaları dostane önerimizdir.
     
Alevi sorunlarının çözümleriyle ilgili kendilerinin veya bir bakanı görevlendirerek yapacakları toplantılara ve çalışmalara yardımcı olacağımızı belirtiriz. Tüm kuruluşlar da bizimle aynı görüştedir.
     
Ayrıca 2008 yılının Alevi kuruluşlarının ortak noktalarda buluşacağı ve birlikteliklerini sağlayacakları bir yıl olacağına inanıyoruz. Bu yönde süren diyaloglar da olumlu gelişmeler kaydetmektedir."

MİLLİYET - 7 Ocak 2008
     

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.