Durmak Yok, Ampul Patlatmaya Devam

Durmak Yok, Ampul Patlatmaya Devam

Durmak Yok, Ampul Patlatmaya Devam"Alevi açılımı" hadisesinin sözcüsü Reha Çamuroğlu, hemen tüm Alevi örgütlerinin iftar davetlerini reddetmesine rağmen,...

A+A-

Durmak Yok, Ampul Patlatmaya DevamDurmak Yok, Ampul Patlatmaya Devam

"Alevi açılımı" hadisesinin sözcüsü Reha Çamuroğlu, hemen tüm Alevi örgütlerinin iftar davetlerini reddetmesine rağmen, "Alevi açılımının hız kesmeyeceğini" açıklamış. Çamuroğlu'nun en yakın arkadaşları olarak Alevionline da hız kesmeyecek: Durmak yok...

AKP, milletvekili Reha Çamuroğlu aracılığıyla, Alevi açılımı projesinin ilk etabı olarak Ankara'nın lüks bir otelinde Alevi geleneğine ve kültürüne tamamen ters bir biçimde düzenlediği Alevi iftarını tamamladı. İftara hükümetten onlarca temsilci katılırken, yüzlerce Alevi derneğinin hemen hemen tamamı iftar davetini reddetti. Böylece açılımın ilk raundu AKP için fiyasko ile sonuçlanmış oldu.

Alevionline da "açılım" hadisesinin başından bu yana AKP ve Çamuroğlu'nun en büyük destekçisi olarak yolunda yürümeye devam ediyor. Alevionline yayın kurulu olarak dün biraraya geldik ve iftarın tamamlanmasının ardından "Çamuroğlu'nu da al, git Tayyip" imza kampanyasının geleceğini konuştuk.

İmza kampanyasının, Alevionline'ın yayınlarının "açılım" hadisesinde çok etkili olduğuna kanaat getirdik. 2.500'e yaklaşan imza sayısının ve kampanyanın gördüğü desteğin "AKP'nin iftarına katılma sinyali" verenlere apaçık bir mesaj gönderdiğini ve davetin reddedilmesinde etkili olduğunu düşünüyoruz. O zaman; madem Çamuroğlu'nun açılımı sürüyor, Alevionline'ın kampanyası neden sürmesin diye düşündük.

Asla yalnız yürümeyeceksin Çamuroğlu. Alevionline, attığın her adımda yanıbaşında bitiverecek. Madem sen durmuyorsun; biz de durmuyoruz o zaman: Durmak yok, ampul patlatmaya devam.

AKP'nin Alevi açılımı, iftar fiyaskosundan ders almadıkları anlaşıldığından ve devam ettiğinden dolayı; Alevionline'ın "Çamuroğlu'nu da Al Git Tayyip" imza kampanyası da sürüyor.

 

Kampanyaya destek veren ve imza atan bazı isimler:

+ Sanatçı Sabahat Akkiraz

+ Sanatçı Mustafa Özarslan

+ Sanatçı Ali Çağan

+ Menajer Hasan Akkiraz

+ PSAKD Kültür Sanat Sekreteri Erdal Yıldırım

+ Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği Başkanı Ali Kenanoğlu

+ Hubyar Kültür Vakfı Başkanı Cemal Coşkun

+ ABF Disiplin Kurulu Başkanı Fevzi Gümüş

+ Avusturya Alevi Birlikleri Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Çankaya

+ Dicle Ünv. Prof. Dr. İrfan Açıkgöz

+ Fransa Alevi Birlikleri Federasyonu Başkanı Durak Aslan

Alevionline - 12 Ocak 2008

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.