Edip Akbayram'dan 1 Mayıs Marşı

Edip Akbayram'dan 1 Mayıs Marşı

Edip Akbayram'dan 1 Mayıs Marşı Edip Akbayram' ın yeni albümü "Söyleyemediklerim" Emre Grafson Müzik tarafından yayımlandı...

A+A-

Edip Akbayram'dan 1 Mayıs Marşı Edip Akbayram'dan 1 Mayıs Marşı

Edip Akbayram' ın yeni albümü "Söyleyemediklerim" Emre Grafson Müzik tarafından yayımlandı . Akbayram albümünde Âşık Mahzuni' nin , Fikret Kızılok' un eserlerinin yanı sıra işçinin, emekçinin bayramı mitinglerinin vazgeçilmezi "1 Mayıs" marşını da yeniden yorumluyor.

Anadolu Müziğinin usta besteci ve yorumcusu Edip Akbayram, dört yıl aradan sonra "Söyleyemediklerim" adlı albümü ve farklı bir projeyle 15 Nisan'da sevenleri ile buluştu. 

Sanatçının bugüne kadar kitlelere mal olmuş, yüreklere kazınmış dev müzisyen ve müzik adamlarının unutulmaz eserlerini "Söyleyemediklerim" adını taşıyan albümünde seslendirmesi, ilk kez kızı Türkü ile bu albümde bir araya gelmesi, albümün çok özel olmasının nedenlerinden bir kaçı.

Müzik tarihine adı altın harflerle yazılması gereken, ülkenin en değerli sanatçılarından birisi olan Akbayram'ın birçok ilki "Söyleyemediklerim" adlı albümünde gerçekleştirmesi dikkat çekici.

Unutulmaz eserler Akbayram'la dile geldi

Albümde, Edip Akbayram'a söz ve müzikleri Aşık Mahsuni Şerif'e ait "Pazarbaşı" ve "Nem Kaldı"; sözleri Ahmed Arif, müziği Fikret Kızılok'a ait "Haberin Var mı?"; söz ve müzikleri Zülfü Livaneli'ye ait "Nefesin Nefesime"; söz ve müzikleri İlhan Şeşen'e ait olan "Nazım Hikmet Memleket"; söz ve müzikleri Adnan Ergil'e ait "Haram Geceler"; Enver Karagöz'ün şiirinden, söz ve müzikleri Mehmet Koç'a ait "Metrisin Önü"; söz ve müzikleri Sarper Özsan'a ait "1 Mayıs" gibi kitleleri sürüklemiş eserlerle soluk oldular.

Akbayram için çok özel olan "Söyleyemediklerim" adlı albümünde, anonim bir eser olan "Adıyaman" da yer alıyor. Ülkemizin değerli müzisyen ve müzik adamlarının eserleri Edip Akbayram'ın sesi ve muhteşem yorumu ile bütünleşerek defalarca dinlenmekten keyif alınacak ayrı bir tada dönüştü.

Sanatçıya 36. albümünde kızı Türkü Akbayram'ın güzel bir düetle eşlik etmesi, baba kızın ilk kez bu albümde buluşması ve duygusallığı, söylenen esere özel bir keyif kattı.
 
Edip Akbayram - Söyleyemediklerim

Türü: Türk Halk Müziği 
Şirket: Emre Plak
Albüm Yılı: 2008

ŞARKILAR  

1  İlle De Memleket  
2  Yarim Yarim  
3  Metrisin Önü  
4  Nefesin Nefesime  
5  Pazarbaşı  
6  Haram Geceler  
7  Nem Kaldı  
8  Haberin Var Mı?  
9  Adıyaman  
10 1 Mayıs 

Alevi Haber - 27 Nisan 2008

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.