Edip Akbayram'dan AKP'ye tavır

Edip Akbayram'dan AKP'ye tavır

Edip Akbayram'dan AKP'ye tavırBelediyenin AKP'li olduğunu öğrenince konsere çıkmadı!Zonguldak'ın Ereğli İlçesi Belediye...

A+A-

Edip Akbayram'dan AKP'ye tavırEdip Akbayram'dan AKP'ye tavır

Belediyenin AKP'li olduğunu öğrenince konsere çıkmadı!

Zonguldak'ın Ereğli İlçesi Belediye Başkanı AKP'li Murat Sesli, 18 Haziran'daki Osmanlı Çileği Festivali'nde sahneye çıkmayı kabul eden, ancak daha sonra kendisinin AKP'li olması nedeniyle konseri iptal eden Edip Akbayram'ı, basın toplantısında sert bir dille eleştirdi. Başkan Sesli, "Edip Akbayram yaptığı bu hareketle sanatına siyaset katarak her kesim tarafından bilenen sanatçı kişiliğine ihanet etmiş, Ereğli halkını yok saymıştır" dedi.

Başkan Sesli makamında düzenlediği basın toplantısında, Ereğli'nin kurtuluş günü de olan 18 Haziran'daki Osmanlı Çileği Festivali için 1 hafta önce Gülşen ve Edip Akbayram ile anlaştıklarını söyledi. Kurtuluş Savaşı'nda ilk ve tek deniz savaşının yapıldığı, Alemdar Destanı'nın yaşandığı Ereğli'nin kurtuluş gününde sahne alması için özellikle Edip Akbayram'ı tercih ettiklerini vurgulayan Başkan Sesli şöyle konuştu;

"Edip Akbayram, AKP'li olduğumuz için sahneye çıkamayacağını belirtti. Konseri iptal etti. Bu davranışı karşısında çok şaşırdım. Çünkü söylediği şarkılarda eşitlik, özgürlük, kardeşlik mesajları veren ve herkesin sevgisini kazanan Edip Akbayram'ın bu tavrı sanatçı tavrı değildir. İnsanlar arasında ayrımcılık yapmak kendisine hiç yakışmadı. Edip Akbayram, Ereğli Belediye Başkanı'na değil, Ereğli'nin çağdaş insanlarına konser verecekti. Akbayram yaptığı bu hareketle sanatına siyaset katarak, her kesim tarafından bilinen sanatçı kişiliğine ihanet etmiş, Ereğli halkını yok saymıştır"

`HAKLARIMIZI TALEP ETMEYECEĞİZ'

Edip Akbayram'ı sanat üzerinden siyaset yapmakla suçlayan Başkan Sesli şöyle devam etti;

"Duyduğuma göre prensip kararı almış ve AKP'li hiçbir belediyenin etkinliğine katılmıyormuş. Akbayram ile anlaştık ve sözleşme gereği haklarımız vardı. Belediyenin avukatlarına talimat verdik, bu haklarımızı da kendisinden talep etmeyeceğiz. Kendisi ile yaptığımız sözleşme bizde duruyor. O sözleşme bizde hatıra olarak kalacak."

Öte yandan Edip Akbayram'ın, konser için belediyeden aldığı avansı, sözleşmeden doğan tazminatla birlikte belediyeye ödediği belirtildi.

VATAN - 12 Haziran 2008

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.