EDP: Adalet Bakanlığı Sivas katillerini himaye mi ediyor?

EDP: Adalet Bakanlığı Sivas katillerini himaye mi ediyor?

EDP: Adalet Bakanlığı Sivas katillerini himaye mi ediyor?Eşitlik ve Demokrasi Partisi Genel Başkanı Ziya Halis'in "Adalet Bakanlığı Sivas katillerini...

A+A-

EDP: Adalet Bakanlığı Sivas katillerini himaye mi ediyor?EDP: Adalet Bakanlığı Sivas katillerini himaye mi ediyor?

Eşitlik ve Demokrasi Partisi Genel Başkanı Ziya Halis'in "Adalet Bakanlığı Sivas katillerini himaye mi ediyor?" başlıklı basın açıklamasını aktarıyoruz:

2 Temmuz 1993’te Sivas katliamını gerçekleştiren ve ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alan katillerin Sivas E Tipi Kapalı Cezaevi’nde “cep telefonu bulundurmak dahil, rahat bir hayat sürdükleri, personeli korku ve tehditle sindirerek istediklerini yaptıkları” geçtiğimiz yıl kamuoyuna yansımıştı. Bu durumun ortaya çıkmasından sonra Adalet Bakanlığı kamuoyu baskısının da bir sonucu olarak 8 hükümlüyü disiplin suçları kapsamında Rize, Oltu, Gümüşhane ve Kırıkkale cezaevlerine sevketmek zorunda kalmıştı.

Aynı Adalet Bakanlığı bu konuda kamuoyunun dikkati dağılınca, geçtiğimiz günlerde “ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası” almış katilleri “ailelerinin verdiği dilekçeyi” gerekçe göstererek tekrar Sivas E Tipi Kapalı Cezaevi’ne getirmiş durumdadır.

Eşitlik ve Demokrasi Partisi olarak, Sivas katliamını yapan ve hüküm giyen 8 hükümlünün yeniden Sivas’a getirilmek suretiyle fiili olarak himaye edilmelerini şiddetle protesto ediyoruz.

Katillerin himaye edilmesi, yalnızca Sivas’ta katledilen 35 canımızın kemiklerini sızlatmıyor, katillerin, hem de tam 17 yıldır, 2 Temmuz 1993’ten bu yana himaye edilmesi, bu topraklar üzerine yaşayan bütün duyarlı vatandaşlarımızın da vicdanlarını sızlatıyor.

Diğer yandan, katilleri koruyan, himaye eden zihniyetin Madımak Oteli’ni ibret müzesi yapmak yerine son günlerde kamuoyuna da yansıdığı biçimiyle, ısrarla “sosyal tesis veya kütüphane” yapak istemesini de bu çerçevede değerlendirmek ve anlamak mı gerekir?

Eşitlik ve Demokrasi Partisi olarak Adalet Bakanı Sadullah Ergin’e bütün kamuoyu önünde soruyoruz:

Kendi kontrolünüzdeki bir cezaevinde ‘cezaevi personelinizi korku ve tehditle sindirerek istediklerini yaptıran’ Sivas katliamı davasının hükümlülerini niçin ve hangi gerekçeyle yeniden bir araya topladınız?

Ne değişti?

Cezaevinde koşullar mı yoksa katiller mi değişti?

Yoksa hiçbir değişmedi de, sizin himayeniz mi bu kararI ortaya çıkarttı?

Bilmek istiyoruz….

Saygılarımla,

Ziya Halis
Eşitlik ve Demokrasi Partisi
Genel Başkanı"

KAYNAK : Alevihaber.com - 22 Nisan 2010

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.