EDP Başkanı AKP'li bakanlar gibi konuştu

EDP Başkanı AKP'li bakanlar gibi konuştu

EDP Başkanı AKP'li bakanlar gibi konuştuEşitlik ve Demokrasi Partisi (EDP) Genel Başkanı Ziya Halis, referandumda Hayır oyu vermeye çağıran...

A+A-

EDP Başkanı AKP'li bakanlar gibi konuştuEDP Başkanı AKP'li bakanlar gibi konuştu

Eşitlik ve Demokrasi Partisi (EDP) Genel Başkanı Ziya Halis, referandumda Hayır oyu vermeye çağıran Alevi örgütüleri temsilcilerinin sünnileri ittiği ileri sürdü ve 'Haddini bilmez tekke baronları' ifadesini kullandı.

Eşitlik ve Demokrasi Partisi (EDP) Genel Başkanı Ziya Halis, Alevi örgütlerini sert ifadelerle eleştirdi. Referandum sürecinde Evet oyu çağrısı yapan EDP, Hayır oyu vermeye çağıran Alevi örgütleri temsilcilerine 'Haddini bilmez tekke baronları' sözü ile hakaret etti.

"Aleviler artık bu travmaları aşmalı"

Ziya Halis, “Aleviler Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerinde çok acılar çekmiş bir toplum kesimidir ve hâlâ geçmişin yol açtığı travmaların etkisi altında. Aleviler artık bu travmaları aşmalı. Günümüzde denize düşen yılana sarılır anlayışı ile hareket edilemez” dedi.

"Hayır çağrısı Sünni çoğunluğu itti"

Alevi örgütlerinin referandumda ‘hayır’ oyu vermeye çağırmalarının Sünni çoğunluğu ittiğini iddia eden Halis, "Bu süreçten Alevi kanaat önderlerinin de ders çıkarmaları lazım. Alevi toplum önderlerinin ‘hayır’ tavrını üstüne basa basa söylemeleri ve Alevileri ‘hayır’ demeye çağırmaları Sünni çoğunluğu itmiştir"dedi.

(soL - Haber Merkezi) - 01.10.2010

NE SÖYLEDİ?

Eşitlik ve ve Demokrasi Partisi Parti Meclisi 25 Eylül 2010 günü Genel Başkan Ziya Halis başkanlığında toplandı. Ziya Halis'in toplantıda sarfettiği sözleri aktarıyoruz:

Başbakan’ın söylemleri kabul edilemez

Başbakan propaganda sürecinde birçok kesimi rencide etmiştir. En çok rencide ettiği kesim Alevi toplumu olmuştur. Başbakan’ın Alevi toplumuna ilişkin söylemleri kabul edilemez boyutlara ulaşmıştır. Aleviler Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerinde çok acılar çekmiş bir toplum kesimidir ve hâlâ geçmişin yol açtığı travmaların etkisi altında. Aleviler artık bu travmaları aşmalı. Günümüzde denize düşen yılana sarılır anlayışı ile hareket edilemez. Bu süreçten Alevi kanaat önderlerinin de ders çıkarmaları lazım. Alevi toplum önderlerinin ‘hayır’ tavrını üstüne basa basa söylemeleri ve Alevileri ‘hayır’ demeye çağırmaları Sünni çoğunluğu itmiştir.

Alevi toplumu geçmişin korkularından sıyrılarak özgürleşmeli

Ben hiçbir yerde ‘Alevilerin hepsi evet diyecek’ demedim. Ayrıca bazı arkadaşlarımızın ‘sözde Alevi partisi’ nitelemesini kullanmalarını kınıyorum. EDP inançlı-inançsız, Müslüman-Gayrimüslim, Alevi-Sünni, Türk-Kürt, kadın-erkek, genç-yaşlı bütün Türkiye’nin partisidir. Haddini bilmez tekke baronları aklını başına toplamalıdır. Alevi toplumu da geçmişin korkularından sıyrılarak özgürleşmelidir.

Alevihaber.com - 01.10.2010

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.