EDP'de İstifa Depremi

EDP'de İstifa Depremi

EDP'de İstifa Depremi"Aleviler EDP ile Yolları Ayırıyor mu?"(AHA - Ankara) - Eşitlik ve Demokrasi Partisi (EDP) Genel Başkanı Ziya HALİS’in...

A+A-

EDP'de İstifa DepremiEDP'de İstifa Depremi

"Aleviler EDP ile Yolları Ayırıyor mu?"

(AHA - Ankara) - Eşitlik ve Demokrasi Partisi (EDP) Genel Başkanı Ziya HALİS’in EDP Genel Başkanlığı’ndan istifasının ardından Genel Sayman Derviş ASLAN, Genel Başkan Yardımcıları Kazım GENÇ ve Muhterem AKTAŞ ile Parti Meclisi üyesi Neşe CEYHAN’ın da aralarında bulunduğu birçok isim yaptıkları ortak yazılı açıklama ile EDP‘den istifa ettiklerini açıkladılar.

EDP Genel Saymanı, Genel Başkan Yardımcıları, Parti Meclisi ve Merkez Yürütme Kurulu üyeleri yaptıkları yazılı açıklama da; “Gördüğümüz lüzum üzerine 13 Mart 2010 tarihinden beri üyesi olup, Parti Meclisi ve Merkez Yürütme Kurulunda yönetici olarak görev yaptığımız, Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nden, 20.03.2011 tarihinde istifa ederek ayrıldık” ifadelerine yer verdiler. Açıklamada “Genel Başkanımız Sayın Ziya HALİS’in istifası üzerine EDP Genel Başkanlığı’na seçilen Sayın Ferdan ERGUT’un şahsında, bundan sonraki siyasi mücadelesinde EDP’ye başarılar diliyoruz.” denildi.

Eşitlik ve Demokrasi Partisi (EDP)’nden istifa eden isimler ise şöyle : EDP MYK Üyesi ve Genel Saymanı Derviş ASLAN,  MYK Üyesi ve Genel Başkan Yardımcısı Kazım GENÇ ve Muhterem AKTAŞ, Parti Meclisi Üyeleri Gazi DUVARCI, Hayrullah AKKAYA, Hıdır ÇAM, Hüseyin YILMAZ, Neşe CEYHAN, Oğur KÜÇÜKOBA, Sedat GENÇ, Taki AKKUŞ, Uğur BİLGİN, Veli GÜNEŞ, Yusuf TURUNÇ.  

Referandum sürecinde EDP’nin aldığı "EVET" kararı partide siyasi bir bölünme yaratmış, EDP Genel Başkan Yardımcısı Neval Oğan Balkız, Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin referandum için aldığı ‘evet’ kararı nedeniyle Genel Başkan Yardımcılığından ve partisinden istifa etmişti.

EDP’den bugün itibariyle istifa edenler arasında Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Eski Genel Başkanı Kazım GENÇ gibi Alevi hareketinden EDP’ye katılan önemli isimlerinde yer alması  “Aleviler EDP ile yolları ayırdı” yorumlarına neden oldu.

Alevi Haber  Özel Haber – alevihaber.com - 22 Mart 2011

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.