Efe Engin: Koronavirüse karşı birbirimizin Xızırı, can eli olabiliriz

Efe Engin: Koronavirüse karşı birbirimizin Xızırı, can eli olabiliriz

Kureşan Ocağı evlatlarından Efe Engin, koronavirüs salgınına ilişkin yaptığı değerlendirmede, 'El ele El Hak'ka' düsturuyla dayanışma ihtiyacının her zamankinden daha acil

A+A-

Tüm dünya koronavirüs salgını ile karşı karşıya. “Yüzbinlerce insanın yakalandığı ve binlercesinin yaşamını yitirmesine neden olan salgının nedeni nedir ve nasıl bir çözüm üretilmeli?” sorularına dair tartışmalar bilim insanları tarafından yürütülüyor.

“BİLİMDEN GİDİLMEYEN YOLUN SONU KARANLIKTIR”

Salgına dair PİRHA‘ya değerlendirme yapan Kureşan Ocağı evlatlarından Efe Engin, “Koronavirüs (covit-19) ile yaşanan felaket Yol’umuzun temeli olan ‘Her nereye baksan Hak’kı görürsün (Varlığın Birliği) gerçeğini bir kez daha yalın biçimde herkese hissettirdi” diyerek şunları ifade etti:

“Rızalıklı bir yaşamı her dönem yok etmeye çalışan, doymak bilmeyen egemen sömürü sistemiyle doğrudan ilişkili bu virüs birçok alanda doğanın tahribi ve adeta mikrobiyolojik savaş tatbikatıdır. Aşısı da kâr amaçlı çıkacaktır. Buna karşın bilimsel eğitim ve halk için sağlık temel alınarak hareket edilmelidir. Bu virüsün yarattığı felaketin sonuçlarını hep birlikte yaşıyoruz. Önlemlerin yetersiz olduğu, hastalığa müdahale eden sağlıkçıların öldüğü, yurt dışından gelenlerin karantinaya alınmadan kaçırıldığı ve kaçabildiği bir ortamdayız. O halde bir olmanın, canı esas alanların koordine içinde olmasının zamanıdır. Yaşadığımız karantina günlerinde Hünkar’ın “Bilimden gidilmeyen yolun sonu karanlıktır” sözü hurafelerden arınmanın önemini belirtmektedir. El ele El Hak’ka düsturuyla dayanışma ihtiyacı her zamankinden daha acil ve önemlidir.”

Alevi örgütleri başta olmak üzere emek ve demokrasi bileşenleriyle, yüzünü halka ve hakikate dönmüş partilerin, sendikaların, demokratik kitle örgütlerinin uluslararası kurumlarla koordine olması gerektiğini vurgulayan Engin, “İnternette gezen binlerce kirli bilgiyi değil, doğru ve sağlıklı bilgiyi aktararak, dayanışma ağları kurarak çare olabilir, yol gösterebilir olmalıyız. Tüm kurumlar önce iletişim bilgilerine sahip olmalı ve üyelerini arayıp müşgüllerin nasıl çözüleceğini anlatmalıdır. Birbirimizin Xızır’ı, can eli olabiliriz” dedi.

Diren KESER/MERSİN

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.