Efe Engin’den Ocakzadeler Meclisi Tepkisi: Aleviler Çaresiz, Yol Sahipsiz Değildir

Efe Engin’den Ocakzadeler Meclisi Tepkisi: Aleviler Çaresiz, Yol Sahipsiz Değildir

Kendilerini ilan etmelerinin ardından örgütlü Aleviliğe saldırılarını sürdüren Ocakzadeler Meclisi adlı oluşuma bir tepki de Kureşan Ocağı mensubu Efe Engin Dede'den geldi.

A+A-

PİRHA‘ya konuşan Efe Engin dede, Ocakzadeler Meclisi bildirisinin aslında Serçeşme Vakfı’nın kurulmasıyla başlayan ayrılıkçı bir sürecin devamı olduğuna dikkat çekti.

Engin, “İnancımız evrensel değerler taşımakta, semavi dinlerden ayrı, kendine mahsus bir inançtır ve ortak akıl, paylaşım rızalık ve ikrara dayandığı için egemenlerin sürekli baskısı ve asimilasyonuyla karşı karşıyadır” dedi.

“OCAKZADELER MECLİSİ ASİMİLASYON ÇABALARININ BİR ÇABASI”

Ortaya çıkan Ocakzadeler Meclisi’nin de asimilasyon çabalarının bir parçası olduğunu belirten Engin, sözlerine şöyle devam etti:

“Her iki süreci destekleyenler arasında ırkçı, Türk-İslamcı yaklaşımlar mevcuttur. İmzacıların bir kısmı rızalıksız olduğu ve başka niyetlerin olduğu gerekçesiyle çekilmiştir. 30 yıllık Alevi kurumlarının mücadelesi hiçe sayılarak hakarete varan harici işgali kelimesiyle izah etmişlerdir. Aynı ithamı Hacıbektaş postnişini Veliyettin Hürrem Ulusoy hakkında da yapmışlardır. Daha önce postnişine uyarı dilekçesi verdikleri ve Alevi örgütleriyle birlikteliğinden vazgeçmesini istemek adeta bir tehdit içermektedir.”

“SAVAŞ DİLİNE AİT CÜMLELER KURANLAR ALEVİLİĞİ ASİMİLE EDEMEYECEKLERİNİ ANLAMALILAR”

“Alevi Yol’una göre müşgül çözme yeri cemlerdir” diyen Engin, meydan açılarak Pir ve Mürşit huzurunda çözmeleri gerekirken itham ve suçlamalarla başlatılan bir girişim oluşturulduğunu söyledi.

Türkiye’de ortaya çıkan kriz zamanlarında Alevilerin hedef haline getirildiğini ve asimilasyonu içten yaratmaya çalıştıklarını vurgulayarak, “1925 yılında tekke ve zaviyeler kapatıldı postnişin yasal değildir diye söyleyip adeta Kanuni dönemindeki gibi kayyım beklentisi içerisindedirler. Bildiri sözcüsünün, mücadele ettiği pirinden el alarak taliplerinin ve bağlı olduğu ocağın köyünün ve dergahın Sünnileştiğinden ve taliplerinin soğuk karşılamasından söz edip Alevi hareketini kurtarmaya kalkmak beyhude bir çabanın ürünüdür. Karargah-cephe -milli güvenlik gibi savaş diline ait cümleler kuranlar Aleviliği asimile edemeyeceklerini anlamalılar. Aleviler çaresiz, Yol sahipsiz değildir” dedi.

Diren KESER / MERSİN - PİRHA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.