Eğitim-İş : Sivas katliamını yaratan koşullar ortadan kalkmamıştır

Eğitim-İş : Sivas katliamını yaratan koşullar ortadan kalkmamıştır

Eğitim-İş : Sivas katliamını yaratan koşullar ortadan kalkmamıştırSİVAS KATLİAMINI UNUTTURMAYACAĞIZ   Sivas'ta Madımak Oteli'ni...

A+A-

Eğitim-İş : Sivas katliamını yaratan koşullar ortadan kalkmamıştırEğitim-İş : Sivas katliamını yaratan koşullar ortadan kalkmamıştır

SİVAS KATLİAMINI UNUTTURMAYACAĞIZ
  
Sivas'ta Madımak Oteli'ni ateşe verilmesi sonucu, 35 adın ve sanatçının yanarak ve dumandan boğularak öldüğü “Madımak yangını” hala yüreklerimizdeki sıcaklığını korumaktadır. 35 insanın yaşamını yitirmesine neden olanları bir kez daha nefretle kınıyoruz.
    
Aradan geçen 15 yılda katliamın üzerindeki sis perdesi tam olarak kaldırılmamıştır. Olaylar sırasında göz önünde olan insanlar ceza  almışlar ancak katliamın perde arkasındakiler henüz ortaya çıkarılmamıştır.  Katliamın gerçek sorumluları, gerçek planlayıcıları adalete henüz hesap vermemiştir.

Maalesef henüz Sivas katliamını yaratan koşullar da ortadan kalkmamıştır. Sivas olaylarından gerekli dersin çıkarılamadığı ortadadır. Türkiye’de hala inanç ve köken ayrımcılığı yapılarak, yeni azınlıklar yaratılarak halk kamplara bölünmeye çalışılmaktadır. Cumhuriyet’in temel niteliklerine saldırılar sürmekte, ulusu ümmet yapma, dini siyasete alet etme çabaları devam etmektedir.
    
Ancak, Cumhuriyetin kazanımları ve ulusun bütünlüğü için tehdit oluşturan kökten dinci girişimler, hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır.
     
Sivas katliamında hayatını kaybedenleri bir kez daha saygıyla anarken, Madımak Oteli'nin müze yapılması için hükümeti bir an önce gerekli adımları atmaya çağırıyoruz.

Yüksel ADIBELLİ
Eğitim-İş Genel Başkanı

ALEVİ HABER AJANSI - 3 Temmuz 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.