Eğitim-Sen : Faşist saldırıları kınıyoruz

Eğitim-Sen : Faşist saldırıları kınıyoruz

Eğitim-Sen : Faşist saldırıları kınıyoruzEğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, yaptığı yazılı açıklamada, Akdeniz Üniversitesi'nde...

A+A-

Eğitim-Sen : Faşist saldırıları kınıyoruzEğitim-Sen : Faşist saldırıları kınıyoruz

Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, yaptığı yazılı açıklamada, Akdeniz Üniversitesi'nde yaşanan silahlı saldırının, üniversitelerde gelecekte yaşanması olası yeni gerginliklerin habercisi olduğunu savundu:

Siyasal Gerginlikler Üniversiteler Üzerinden Sürdürülmek İsteniyor!

Uzunca bir süredir ülke gündemini belirleyen gerginlikler, toplumu karşılıklı kamplaşmaya itmeye başlamıştır. Bunun son örneği bir süredir üniversitelerde yaşanan faşist saldırı ve provokasyonlardır.

Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi, son birkaç ay içinde üniversitelerde yaşanan ve çoğu üniversite öğrencisi olmayanlar tarafından gerçekleştirilen faşist saldırılar, Türkiye’nin geçmişten yabancı olmadığı olaylardır. Anlaşılan odur ki, bir takım çevreler, siyasal alanda yaşanan gerginliklerin yeterli olmadığını düşünerek, üniversitelerimizi bu kavga ve kamplaşmanın içine çekmeye çalışmaktadır.

Yıllardır parasız, bilimsel, demokratik üniversite mücadelesi veren öğrencilere yönelik fiili saldırılar yetmemiş olacak ki, son olarak Akdeniz Üniversite’sinde yaşanan silahlı saldırı, üniversitelerde gelecekte yaşanması olası olan yeni gerginliklerin habercisidir. Silahlı ve öğrenci olmadığı her halinden belli olan saldırganın üniversite kampüsüne elini kolunu sallayarak girmesine kim müsaade etmiştir?. Silahlı saldırgan kadar, bu şahsın kampus içine girmesine göz yumanlar da yaşanan olaylardan sorumludur.

1980 öncesinden alışık olduğumuz görüntülerin bugünlerde yine ortaya çıkması düşündürücüdür. Ancak yaşanları basit bir “sağ-sol çatışması” olarak değerlendirmek de bir o kadar yanlış olacaktır. Bir tarafta eli silahlı, karanlık tipler, diğer tarafta özerk, demokratik eğitim mücadelesi veren öğrenciler vardır. Sorunu üniversitede “sağ-sol çatışması” olarak göstermek, üniversitelerimiz üzerinden oynanmak istenen oyunlara alet olmaktan başka bir anlama gelmeyecektir.

Eğitim Sen olarak üniversitelerde yaşanan faşist saldırıları kınıyor, özerk, bilimsel, demokratik üniversite mücadelesi yürüten tüm öğrencilerin yanında olacağımızı kamuoyuna duyuruyoruz.

Alevi Haber - 7 Nisan 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.