Eğitim-Sen: Kutlu Doğum Etkinlikleri Okullarda Yapılamaz

Eğitim-Sen: Kutlu Doğum Etkinlikleri Okullarda Yapılamaz

Eğitim-Sen: Kutlu Doğum Etkinlikleri Okullarda YapılamazEğitim-Sen Genel başkanı Alaaddin Dinçer, Türkiye’de her alanda dinselleşme faaliyetlerinin...

A+A-

Eğitim-Sen: Kutlu Doğum Etkinlikleri Okullarda YapılamazEğitim-Sen: Kutlu Doğum Etkinlikleri Okullarda Yapılamaz

Eğitim-Sen Genel başkanı Alaaddin Dinçer, Türkiye’de her alanda dinselleşme faaliyetlerinin görünür hale geldiğini savunarak “Milli Eğitim Bakanlığı da bu faaliyetlerde merkezi bir üsse dönüştürülmeye çalışılmıştır. Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinde Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullar bulunmamalıdır” dedi.

Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaadin Dinçer yaptığı yazılı açıklamada Milli Eğitim Bakanı’nın Türkiye’nin içinden geçtiği dönemi “dindarlaşma” olarak tanımladığını söyleyerek “Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in yaklaşımının da gözler önüne serdiği gibi, eğitim ve Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullar da bu dindarlaştırma projesinin dışında tutulmamış, aksine merkezi haline getirilmek istenmiştir” dedi.

Bu sürecin son yıllardaki önemli uzantılarından birisinin de, Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinde Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı yaygın-örgün eğitim öğretim kurumlarının da yer alması olduğunu ifade eden Dinçer, “Söz konusu etkinliklerin Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda yürütülmesinin sakıncaları geçtiğimiz yıllarda ortaya çıkmıştır. Bu doğrultuda, okulların Kutlu Doğum Haftası aracılığıyla çeşitli tarikat yapılanmalarının buluşma ve örgütlenme alanı haline getirilmesi uygulamasına derhal son verilmesi bir zorunluluktur” diye konuştu.

Dinçer ayrıca Eğitim-Sen olarak, bakanlığa bağlı örgün-yaygın eğitim veren kuruluşlarda Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin gerçekleştirilmemesi için Milli Eğitim Bakanlığı’na başvuruda bulunduklarını da bildirdi.

ANKA - GERÇEK GÜNDEM - 15 Nisan 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.