Eğitim-Sen Madımak Katliamını andı

Eğitim-Sen Madımak Katliamını andı

Eğitim-Sen Madımak Katliamını andıEğitim-Sen Diyarbakır Şubesi, Sivas-Madımak Katliamının 16. yıldönümünü andı. Eğitim-Sen Diyarbakır...

A+A-

Eğitim-Sen Madımak Katliamını andıEğitim-Sen Madımak Katliamını andı

Eğitim-Sen Diyarbakır Şubesi, Sivas-Madımak Katliamının 16. yıldönümünü andı.

Eğitim-Sen Diyarbakır Şubesi'nce Sivas-Madımak Katliamıyla ilgili anma etkinliği düzenledi. Eğitim- Sen Şube binasında yapılan etkinlikte, 2 Temmuz 1993 tarihinde Pir Sultan Abdal etkinlikleri için Sivas’a gelen aydın ve yazarların bulunduğu Madımak otelinde çıkan yangında ölenler için 33 adet mum yakıldı. Yangında hayatını kaybedenlerin gösterildiği Sinevizyon gösterisinden sonra şiirler okundu. Pir Sultan Abdal Derneği Başkanı Cafer Koluman, Büşak-Der Başkanı Prof. Dr. İrfan Açıkgöz ve eğitimciler katıldı.

3 K İLE İLGİLİ FARKLI REFLEKSLER

Eğitim-Sen Şube Sekreteri Yıldırım Aslan, anma töreninde yaptığı konuşmada, Katliamın 16. yıl dönümünde duyguların, düşüncelerin ve varoluş gerekçesinin sorgulandığı bu tür önemli anımsamaların önemli olduğunu vurgulayarak, "Sistem genel olarak 3 K ile ilgili farklı reflekslere sahiptir. Kürt, Kadın ve Kızılbaşa karşı gerçekten farklı bir yapılanmayı kendinde eksen edinmiş bir anlayış ve bakış açısı mevcuttur. Yüzyıllardır bu topraklarda inkar, imha, kan, gözyaşı ve vahşet kesinlikle her boyutta her alanda kendini yaşatıyor. Alevilerimizin bu noktada yaşadıkları sadece sivastaki olay değildir. Bu tavır bu hareket kendini dersimdede, Çorum'da da, Maraş'ta da ve en son Sivas'ta kendini ifade etmiş. Günümüz şartlarında da gün be gün farklı alanlarda, farklı ortamlarda kandini yansıtmıştır" dedi. 

KAYNAK: Seyfettin AY - Diyarbakır Söz -  3 Temmuz 2009

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.