EĞİTİM-SEN : Sivas Katliamı; 15 Yıldır Kanayan Yaramız!

EĞİTİM-SEN : Sivas Katliamı; 15 Yıldır Kanayan Yaramız!

EĞİTİM-SEN : Sivas Katliamı; 15 Yıldır Kanayan Yaramız! Türkiye tarihine kara bir leke olarak geçen Sivas katliamının üzerinden 15 yıl...

A+A-

EĞİTİM-SEN : Sivas Katliamı; 15 Yıldır Kanayan Yaramız! EĞİTİM-SEN : Sivas Katliamı; 15 Yıldır Kanayan Yaramız!

Türkiye tarihine kara bir leke olarak geçen Sivas katliamının üzerinden 15 yıl geçti. 15 yıldır kanayan bir yaraya dönüşen Sivas katliamı, 15 yıldır olduğu gibi bugün de kanayan bir yara olma özelliğini sürdürüyor.

Geçmişte Çorum’da, Maraş’ta yaşanan vahşetlerin bir devamı olarak gerçekleşen Sivas katliamı, ülkemizin ve halklarımızın umudu ve aydınlık geleceği aydın, yazar ve sanatçıların da içinde olduğu 35 insanımızın ırkçı-gerici güçlerce katledilişiyle sonuçlanmıştı.

Türkiye’de, 12 Eylül hukuku ve kültürünün ana unsurlarından biri olan ve topluma dayatılan Türk-İslam sentezi anlayışı sonucunda ırkçılık ve gericiliğin gelişmesine zemin hazırlanmış ve Sivas katliamı bu zeminde gerçekleştirilmiştir. Bu nedenle Sivas katliamının hedefi resmi kimliğin dışında kalanlar, yıllarca ezilen, sömürülen ve yok sayılanlar olmuştur. Saldırganların engellenmeyerek katliama çanak tutulması, ardından da olayın üstünün örtülmesi ve sadece birkaç kişinin cezalandırılması geçmişte yaşanan benzer katliamların ortak özelliği olarak dikkat çekmektedir.

Türkiye’de geçmişte halkları birbirine düşürerek katliamlara zemin hazırlayanlar, bugün hala ayrımcı, ırkçı-gerici politikalarını sürdürerek halkların kardeşliği ve emekçilerin birliğini engellemek için ellerinden geleni yapıyorlar.

Toplumsal barışı tehdit eden hareket ve katliamlar, Anadolu’nun farklı renklerinin birlikte yaşama isteğini asla kıramamıştır. İnsanlık, kendisine karşı işlenmiş suçları asla unutmamıştır ve unutmayacaktır.

Bizler, ülkemizi gericiliğe ve ırkçı-şoven odaklara asla teslim etmeyeceğiz. Her yıl daha da çoğalarak Madımak’ta olacağız ve ülkemizin yüz akı aydınlarımızın katledilmesinin hesabını soracağız. Bu amaçla, insan hak ve özgürlüklerinden, eşitlikten, barıştan ve kardeşlikten yana olan herkesi, demokratik kitle örgütlerini ve siyasi partileri, 2 Temmuz 2008 Çarşamba günü Madımak’ta yaşanan katliamı lanetlemeye ve gerici-ırkçı saldırılar karşısında dimdik ayakta olduğumuzu göstermeye davet ediyoruz.

Sivas katliamında hayatını kaybedenlerin direnci, bilinci ve inancının bizlere ışık olacağına inanıyor, katliamda yaşamını yitirenleri bir kez daha saygıyla anıyoruz.

EĞİTİM-SEN

ALEVİ HABER AJANSI - 1 Temmuz 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.