Eğitim-Sen'den MEB'e siyah çelenk

Eğitim-Sen'den MEB'e siyah çelenk

Eğitim-Sen'den MEB'e siyah çelenk ANKARA- Yeni eğitim yılının başladığı ilk gün başkentte protesto vardı. Eğitim-Sen üyeleri,...

A+A-

Eğitim-Sen'den MEB'e siyah çelenk Eğitim-Sen'den MEB'e siyah çelenk

ANKARA- Yeni eğitim yılının başladığı ilk gün başkentte protesto vardı. Eğitim-Sen üyeleri, eğitimcilere uygulanan baskıları ve sürgünleri protesto etmek için Milli Eğitim Bakanlığı önüne siyah çelenk bıraktı.

Eğitim-Sen Ankara Şubeleri Dönem Sözcüsü Tuğrul Çulfa, bakanlığın giriş kapısında bir araya gelen sendika üyeleri adına okuduğu açıklamada, yeni eğitim yılında da eğitimcilerin sorunlarının sürdüğünü söyledi.

‘Mevcutlar 45’in altına düşürülemedi’

Yeni eğitim yılının bakanlığın plansız ve sorumsuz politikaları sonucu sorunlarla başladığını öne süren Çulfa, “Değişen ders programlarının gerekliliği olan araç ve gereçler, laboratuvar malzemeleri hazırlanmamış, derslik sayılarındaki eksiklik giderilmemiş, birçok okulumuzda sınıf mevcudu 45’in altına düşmemiştir” dedi.

Beş öğretmene sürgün

Kendisiyle birlikte beş öğretmene sürgün operasyonu yapıldığını ileri süren Çulfa, “AKP iktidara geldiğinden bu yana toplumun her alanına yönelik saldırılarına Talim ve Terbiye Kurulu’nda bir yenisini daha eklemiştir. 2003 yılından bu yana defalarca Bakan Hüseyin Çelik tarafından kurul çalışanlarına yönelik baskı, sürgün girişimleri hız kesmeden devam etmektedir” diye konuştu. Sendika üyeleri açıklamanın ardından, “Eğitimcilerin baskı ve sürgüne uğradığı” iddiasıyla bakanlığın giriş kapısına siyah çelenk bıraktı. (Radikal)

Radikal - 09.09.2008

Eğitim sorunlarla başladı

İSTANBUL/ANKARA (Cumhuriyet) - İstanbul’da KESK’e bağlı Eğitim-Sen üyeleri, 2008-2009 eğitim sezonunun başlamasıyla birlikte, bu yılda okullarda kayıt paralarının toplandığını, depreme dayanıksız binalarda eğitim yapıldığını, derslerde şeriat yanlısı, bilim dışı ders programlarının uygulandığını belirterek, Beyazıt’tan Cağaloğlu’ndaki İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü’ne kadar protesto yürüyüşü düzenlediler. Ankara’da da Eğitim-Sen üyeleri, “eğitimcilerin baskı ve sürgüne uğraması” nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığı önüne siyah çelenk bıraktı.

Beyazıt Tramvay Durağı’nda toplanan Eğitim-Sen’liler, “Okuluma ödenek istiyorum”, “Kayıt parası vermek istemiyorum” dövizleri taşırken, “Gerici faşist eğitime hayır”, “Eğitim haktır satılamaz”, “Parasız eğitim parasız sağlık” sloganları atarak Milli Eğitim Müdürlüğü önüne kadar yürüdüler.

Burada basın açıklamasını okuyan Eğitim-Sen 7 No’lu Şube Başkanı Azim Şamiloğlu, siyasal iktidarın neoliberal politikalar uygulayarak eğitim, sağlık gibi alanların piyasalaştığını belirtti.

Eğitim-Sen’den MEB’e siyah çelenk

Ankara’da da Eğitim-Sen üyeleri, “eğitimcilerin baskı ve sürgüne uğraması” nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığı önüne siyah çelenk bıraktı.

Eğitim-Sen Ankara Şubeleri Dönem Sözcüsü Tuğrul Çulfa, bakanlığın giriş kapısında bir araya gelen sendika üyeleri adına okuduğu açıklamada, yeni eğitim yılında da eğitimcilerin sorunlarının sürdüğünü bildirdi.

Kendisi ile 5 öğretmenin sürgün edildiğini kaydeden Çulfa, “AKP iktidara geldiğinden bu yana toplumun her alanına yönelik saldırılarına Talim ve Terbiye Kurulu’nda bir yenisini daha eklemiştir. 2003’ten bu yana defalarca Bakan Hüseyin Çelik’in kurul çalışanlarına yönelik baskı, sürgün girişimleri hız kesmeden devam etmektedir” dedi.

CUMHURİYET - 09.09.2008

Eğitim-Sen İstanbul Şubeleri: Eğitim haktır engellenemez!     
 
Okulların açıldığı bugün, Eğitim-Sen İstanbul Şubeleri, “Eğitim Haktır Engellenemez” sloganıyla bir eylem yaptı.

Saat 12.00’da Beyazıt otobüs duraklarında bir araya gelen öğretmenler, veliler ve öğrenciler ellerinde dövizleri ve pankartlarıyla Cağaloğlu'nda bulunan İl Milli Eğitim Müdürlüğü önüne yürüdü. Yürüyüş boyuca çevredeki halka konuşmalar yapan Eğitim-Sen'liler, tadilat dolayısıyla açılmayan okullarda eğitim yapılamamasını, paralı eğitim uygulamalarını, öğretmen yetersizliğini, gerici müfredatı, eğitimcilerin güvencesiz çalıştırılmasının kabul edilemez olduğunu söyleyip, eğitim hakkına sahip çıkacaklarını ifade ettiler.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde Eğitim-Sen İstanbul Şubeleri adına Eğitim-Sen 7 nolu Şube Başkanı Azim Şamiloğlu basın açıklamasını okudu. Şamiloğlu,”neo-liberal politikaların en çok etkilediği alanlar, sağlık ve sosyal güvenlik ile birlikte eğitim olmuştur” dedi. Şamiloğlu açıklamada, okullarda yönetici atamalarının hukuka uygun olmadığını, deprem nedeniyle yıkılması gereken birçok okulun yıkılmayarak güçlendirilmesi çalışmalarının bilimsellikten uzak olduğunu, İstanbul’da derslik açığının bu yılda giderilmediğini söyledi. Şamiloğlu sözlerini, “Eğitim-Sen olarak AKP’nin neo-liberal politikalarına karşı, eğitimi gericileştirme, piyasaya açma çalışmalarına karşı “parasız, nitelikli, bilimsel ve herkese eşit eğitim için mücadele etmeye devam edeceğiz” diyerek sözlerini bitirdi.

Daha sonra öğrenci velilerinin yaşadıkları sorunları aktarmak üzere veli Gülseven Çetin söz aldı. Veli Gülseven Çetin, “Bahçelievler Füsun Yönder Lisesi’ne çocuğumu kayıt yaptırabilmem için benden para istendiler, param olmadığını söylediğimde, beni tehdit ettiler” dedi. Gülseven, “ben bir vatandaş olarak vergilerimi ödüyorum, çocuğumu devlet okuluna göndermeyeceğimde nereye göndereceğim” diye sordu. Gülseren sözlerini, “veliler ve öğretmenler birlikte mücadele ederek çözüm bulabilirler” diyerek sözlerini tamamladı.

Daha sonra ise basın açıklamasına katılan bir lise öğrencisi okullarda sadece kayıt dönemi değil, her dönem para toplanıldığını belirterek lise öğrencileri olarak eğitimin paralı hale getirilmesinin karşısında parasız demokratik lise mücadelesini sürdüreceklerini vurguladı.

Eylem; “Eğitim Haktır Satılamaz” “Parasız eğitim, parasız sağlık” “Tahsildar öğretmen olmayacağız” “Sözleşmeli köle olmayacağız” sloganları ile sona erdi.

Sendika.Org - 08 Eylül 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.