Eğitim-Sen'den türbana tepki

Eğitim-Sen'den türbana tepki

Eğitim-Sen'den türbana tepki...Eğitim-Sen İstanbul Şubeleri, 17-18 Mayıs 2008 tarihlerinde yapılan Açık Lise Sınavları’nda türban...

A+A-

Eğitim-Sen'den türbana tepkiEğitim-Sen'den türbana tepki...

Eğitim-Sen İstanbul Şubeleri, 17-18 Mayıs 2008 tarihlerinde yapılan Açık Lise Sınavları’nda türban ve kara çarşaf gibi dinsel gericilik simgeleriyle sınava girişlere izin veren okul müdürleri ve bina sorumluları hakkında inceleme başlatılmasını talep etti.

İstanbul Şubeleri adına basın açıklamasını okuyan Eğitim-Sen 8 No’lu Şube Başkanı Hatun İldemir, 19 Mayıs 2008 tarihli Radikal Gazetesi’nde Fatih Kız Lisesi’ne türban, çarşaf ve takkeyle giren öğrencilerin görüntü ve haberlerini örnek göstererek ‘sınava alınmaması gereken öğrencilerin sınava alındıklarını’ söyledi.

Sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunulacak!

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Fatih İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü,  Kağıthane İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Bahçelievler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Sultanbeyli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Bağcılar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve tespit edilecek olan diğer okul müdürleri ve sınav bina sorumluları hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını duyurdu.

Tutanak tutu, taciz gördü!

Basın toplantısında söz alan Eğitim-Sen 2 No’lu Şube Başkanı Mustafa Kovanlık ise Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı Mithatpaşa Kız Lisesi Müdüresi C. Hande Çilingir’in türbanla sınava giren öğrenciler hakkında tutanak tuttuğu için tacize uğradığı bilgisini verdi. Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü hakkında inceleme başlatılmasını talep etti.

Kızıl Bayrak / İstanbul - 25 Mayıs 2008, Pazar

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.