Eğitim-Sen'e çirkin saldırı

Eğitim-Sen'e çirkin saldırı

Eğitim-Sen'e çirkin saldırıPSAKD: Saldırganlar ortaya çıkarılsın.Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Sekreteri Kemal Bülbül,...

A+A-

Eğitim-Sen'e çirkin saldırıEğitim-Sen'e çirkin saldırı

PSAKD: Saldırganlar ortaya çıkarılsın.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Sekreteri Kemal Bülbül, 13 Haziran’da Sivas Eğitim-Sen ve BTS Sivas Şubesinin kapılarına 2 Temmuz’un Müslümanların bayramı olduğu, 2 Temmuz anmasını gerçekleştiren kurumların da vatan haini olduğunu vurgulayan yazılar asıldığını iddia ederek, İçişleri Bakanlığı’nı olayın sorumlularını ortaya çıkarmaya çağırdı.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Sekreteri Bülbül yaptığı açıklamada, KESK'e bağlı Eğitim-Sen ve Bağımsız Taşımacılık Sendikası (BTS) Sivas Şubelerinin kapılarına "2 Temmuz Müslümanların bayramı, kahrolsun Hrant Dink, kahrolsun Aziz Nesin" ifadesini içeren yazılar asıldığını iddia etti.

Bülbül, “2 Temmuz 1993 günü Sivas'ta tekbir getirerek aydın ve sanatçılarımıza saldıran besleme güruh yine iş başında. Bilime, sanata ve insanlığa düşman katil güruh bu kez Eğitim-Sen Sivas şube binasına saldırarak kendini gösterdi. Yıllardır korku salmak ve katliam yaparak toplumu susturmaktan başka bir amaç taşımayan güçler 2 Temmuz'un 15. yılı öncesinde 2 Temmuz'u kendileri için bayram ilan etme cüretinde bulundular” dedi.

Bu olayın “münferit bir olay” olarak geçiştirilemeyecek kadar önemli olduğunu vurgulayan Bülbül, İçişleri Bakanlığı ve Sivas Valiliği’ni göreve çağırdı. Bülbül şunları kaydetti:

“2 Temmuz 1993'te organize edilen katliam da bu tür sözlü ve yazılı saldırı ve kışkırtmalarla başlamıştı. Katliamı organize eden güçler elini kolunu sallayarak Sivas caddelerinde dolaşmış ve televizyonların canlı yayınlarında tekbir getirerek katliamı adeta naklen yapmışlardı.

Yaşanan olayı küçümsemek, geçiştirmek veya yaşanmamış gibi görmezden gelmek yeni saldırılar planlayanlara cesaret verecektir. Bir kere daha İçişleri Bakanını ve Sivas Valisini bu saldırıyı yapanları ortaya çıkarmaya ve 2 Temmuz Şehitlerimizi anabilmemiz için gerekli ortamı sağlamaya davet ediyoruz.”

ANKA - GERÇEK GÜNDEM - 14 Haziran 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.