Eğitimciler 'kabahatli'

Eğitimciler 'kabahatli'

Eğitimciler ‘kabahatli’ Eğitim Sen Çorum Şubesi tarafından 24 Mart tarihinde yapılan eyleme katılan ve polis tarafından kamerayla tespit...

A+A-

Eğitimciler ‘kabahatli’ Eğitimciler ‘kabahatli’

Eğitim Sen Çorum Şubesi tarafından 24 Mart tarihinde yapılan eyleme katılan ve polis tarafından kamerayla tespit edilen eğitimcilere Kabahatler Kanunun 32. maddesine göre 125 YTL para cezası kesildi. Kesilen cezaya sert tepki gösteren ve kendilerinin, cezalarla yıldırılmak istendiğini belirten Şube Başkanı Halil Özbent, “Anayasal bir hak olan basın açıklaması yapma hakkını kısıtlamaya çalışan Çorum Valiliği bununla da yetinmeyerek, bu hakkı baskıyla engellemeye ve cezalandırmaya çalışmaktadır” dedi.

Çorum Valiliği ve Emniyeti’nin işleminden mağdur olan tüm sendika üyeleri ile birlikte önümüzdeki günlerde Çorum Asliye Ceza Mahkemesi’ne gerekli itirazları yapacaklarını, haksızlığı durdurmak ve cezanın kaldırılması için mücadelelerini sürdüreceklerini ifade eden Özbent, konuşmasına şöyle devam etti, “Yıllardır ilimizde her türlü engelleme girişimlerine karşı sendikal hak ve özgürlükler mücadelesi veriyoruz, çalışmalarımızda karşılaştığımız pek çok baskıyı, engeli aşmak için büyük emekler harcıyoruz. Sendikal mücadelede şimdiye kadar akıl almaz birçok engelle karşılaştık, baskı gördük, cezaya çarptırıldık, yıldırılmaya çalışıldık. AKP iktidarı ve onun temsilcileri, sendikal hak ve özgürlükleri engellemek için yeni yöntemler geliştirerek ne kadar ‘özgürlükçü’ ne kadar ‘demokrat’ olduklarını ispat edebilmek için, her gün yeni bir baskı uygulamasıyla sendikal mücadelemizi engellemek için yoğun fikri çaba içine girmiş görünmektedirler".

BUNLAR DA KABAHAT Mİ?

Eğitimle ilgili bir konuda açıklamayı Milli Eğitim Müdürlüğü önünde yapmanın gayet doğal olduğunu ifade eden Halil Özbent yetkililere şu soruları sordu: "Bir sendika üyesinin, üyesi olduğu sendikanın basın açıklamasına katılması suç sayılabilir mi? Kamuya hiçbir zarar verilmeyen, trafiğin kapatılmadığı, hiç kimsenin hakkının gasp edilmediği bir açıklama nasıl olur da kabahat, suç sayılır? Demokratik bir hakkın kullanımı niteliğinde olan basın açıklamalarının, izne tabi olmadığı, uygulamanın bu yönde olduğu bilinen bir gerçek olmasına karşın niçin eğitimciler cezalandırılmak istenmektedir? Yoksa yöneticiler bu cezalarla asıl kendi kabahatlerini mi gizlemek istemişlerdir? Valiliğin ve emniyetin görevi, kamu esenliğinin sağlanması olması gerekirken Çorum Valiliği’nin demokratik hakkını kullananları cezalandırmaya çalışması doğru mudur?"

Birgün - 8 Nisan 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.