Ehl-i Beyt Akademesi'ne tepki

Ehl-i Beyt Akademesi'ne tepki

Ehl-i Beyt Akademesi'ne tepki   ANKARA (19.08.2008) - Dünya Ehl-i Beyt Vakfı bünyesinde Alevilere inanç önderleri yetiştirmek için...

A+A-

Ehl-i Beyt Akademesi'ne tepkiEhl-i Beyt Akademesi'ne tepki
 
ANKARA (19.08.2008) - Dünya Ehl-i Beyt Vakfı bünyesinde Alevilere inanç önderleri yetiştirmek için oluşturulan Ehl-i Beyt Akademisi, Aleviler arasında yeni bir tartışmaya neden oldu.

Vakıf bünyesinde kurulan Ehl-i Beyt Akademisi’nde Eylül ayında 30’u yurtdışından 120 üniversite mezunu öğrenciyle ders başı yapılacak. Akademide iki yıl eğitim görenler, vakfın vereceği sertifikayla cemevlerinde görev yapabilecek.

Demokrat Radyo'ya açıklama yapan Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Ali Balkız, Dünya Ehl-i Beyt Vakfı Başkanı Fermani Altun'u eleştirerek, böyle bir uygulamanın Alevilik'te olmadığını ve bunun Aleviliğe aykırı olduğunu belirtti. Balkız, geçmişte Gazi Üniversitesi'ne bağlı Hacı Bektaş Veli Kültürünü Türk Kültürünü Araştırma Enstitüsü'nün de böyle bir uygulama yapmayı amaçladığını ancak başarılı olamadıklarını söyledi.

Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Ali Balkız, Aleviliğin 1000 yıllık geçmişinde medreseye gider gibi eğitim aldıktan sonra dede olma gibi bir uygulamanın olmadığına dikkat çekti. Balkız, böyle bir akademiyi hayata geçirmek isteyen Dünya Ehl-i Beyt Vakfı'nın Aleviliğin tarihine iyi bakmasını ve Alevilik'deki Dedelik anlayışının şeriat anlayışındaki şıhlık anlayışıyla karıştırmamasını istedi.

ATILIM - 19 Ağustos 2008

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.