Ehl-i Beyt Vakfı Köşk'e çıktı

Ehl-i Beyt Vakfı Köşk'e çıktı

Gül: Alevilerin inançsal sorunlarının çözülmesi lazım.Dünya Ehl-i Beyt Vakfı Başkanı Fermani Altun, Cumhurbaşkanı Abdullah...

A+A-

Gül: Alevilerin inançsal sorunlarının çözülmesi lazım.

Dünya Ehl-i Beyt Vakfı Başkanı Fermani Altun, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile yaptıkları görüşmede, din dersi zorunluluğunun kaldırılmasını istediklerini ve Gül’ün de kendilerine destek verdiğini belirtti. Altun, Gül’ün, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın özerk bir yapıya kavuşturulması gerektiğini savunduğunu da kaydetti.

Cumhurbaşkanı Gül, Dünya Ehlibeyt Vakfı Başkanı Fermani Altun ve vakıf yöneticilerini Çankaya Köşkü’nde kabul etti. Görüşme yaklaşık yarım saat sürdü.

Görüşmenin ardından ANKA’ya açıklama yapan Fermani Altun, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’den, din dersi zorunluluğunun kaldırılması ve Diyanet İşleri Başkanlığının özerkleştirilmesi için yapılan çalışmalara destek vermesini istediklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Gül’ün her iki konuda da kendilerine destek verdiğini ifade eden Altun, görüşmede Alevi toplumunun sorunlarını da değerlendirdiklerini belirtti. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın tüm inanç kesimlerini kucaklayacak bir yapıya kavuşturulması için Gül’den hükümete baskı yapmasını istediklerini söyleyen Altun, Gül’ün “Türkiye’de demokrasi tam teferruatıyla yerleştiği zaman bu sorunlar tartışmadan çıkacak. Alevilerin inançsal sorunlarının çözülmesi lazım” dediğini bildirdi.

Anayasa’da türban gibi konuların tartışılmaması için Cumhurbaşkanı Gül’ün devreye girmesini istediklerini anlatan Altun, Anayasa tartışmalarının daha çok düşünce özgürlüğü ve demokrasi bağlamında ele alınmasının önemine işaret ettiklerini de kaydetti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bugün ayrıca TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Ulusoy, Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Ulusoy, Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali, Türkiye Görülü Teşekküller Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Necati Ceylan ve AKP Kayseri İl Başkanı Mahmut Cabat’ı da Çankaya Köşkü’nde ayrı ayrı kabul etti.

ANKA

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.