El Emeği Göz Nurları Sergilendi

El Emeği Göz Nurları Sergilendi

El Emeği Göz Nurları Sergilendi      Menemen Halk Eğitim Merkezi ile Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Menemen Şubesi...

A+A-

El Emeği Göz Nurları SergilendiEl Emeği Göz Nurları Sergilendi     

Menemen Halk Eğitim Merkezi ile Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Menemen Şubesi Cem ve Kültür Evi işbirliğinde gerçekleştirilen Giyim ve Makine Nakışı Kursu’nun yılsonu sergisi törenle açıldı. Açılış törenine; Menemen Kaymakamı Turgut Subaşı, Belediye Başkanı Tahir Şahin, CHP İl Genel Meclis Üyesi Abdurrahman Demirci, Belediye Meclis Üyeleri, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Makul Gedik, kursiyerler ve yakınları katıldı.

Her hafta 30 saat eğitim gören 40 kursiyerin 8 ayda hazırladıkları el emekleri ve göz nurları görücüye çıktı. Makine Nakışı Kursu öğretmeni Hatice Bağcı ve Giyim Kursu öğretmeni Zeynep Öz’ün öğrencileri, ürettikleri ile göz doldurdular. Kursiyerler tarafından yapılan çalışmalar, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Menemen Şubesi Cem ve Kültür Evi’nde sergileniyor.

Cem Evi İnanç ve Kültür Merkezi...

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Menemen Şubesi Başkanı Erdal Güneş açılış töreninde yaptığı konuşmada; Cem ve Kültür Evi’nin sadece inanç merkezi olmadığı, sosyal ve kültürel faaliyetlerde de kullanıldığına dikkat çekerek, bu çalışmalara destek veren herkese teşekkür etti.

El Emeği Göz Nurları Sergilendi

Menemen’de ilk kez kurulan Cem ve Kültür Evi’nde böyle bir kursun açılması, son yılların en önemli etkinliklerinden birisidir” diyen Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Cem ve Kültür Evi inşa edilirken eleştirilerle karşılaştığını, buranın inanç ve kültür evi olarak değerlendirileceğini herkese anlatmaya çalıştığını belirterek; “Bugün burada söylediğimizin doğruluğunu görmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Alevi’si de Sünni’si de bu eğitime katıldılar. Laik Türkiye Cumhuriyetinin çağdaş anlayışına yakışan bir sonuç görmenin mutluluğunu yaşıyorum” dedi.

El Emeği Göz Nurları SergilendiEl Emeği Göz Nurları Sergilendi 

Değişim şart!

Sanata, bilime ve çalışana değer vererek desteklediğini açıklayan Menemen Kaymakamı Turgut Subaşı ise konuşmasında; “Bundan sonra da ilçemizin neresinde kurs düzenlenirse düzenlensin, bütün insanlarımızın ayağına gitmeye hazırız. Yeter ki böyle meslek edindirecek, insanların kendini yetiştirebileceği, kendisinde değişiklik meydana getirebileceği kurslar açılsın. Değişim çok önemlidir. Değiştiğiniz zaman hedefleriniz büyür, mutluluklarınız artar. Ama o değişim ancak eğitimle olmakta. Ben inanıyorum ki buraya sene başında gelen hanımefendiler, o günkü tarihle bugün kendisini kıyasladıkları zaman çok büyük bir değişim içerisinde olduklarını rahatça ve huzur içerisinde ifade edecektir. Öz güvenleri, arkadaşlıkları ve kültürleri artmış, ufukları gelişmiştir, en önemlisi eşiyle beraber ailesinin sevk ve idaresindeki rolü değişmiştir. Onun için bu manada bu kursları önemsiyoruz. Bundan sonra da nerede olursa olsun, yerel yönetimimizle, Milli Eğitimin amaçları doğrultusunda her türlü kursu açmaya hazırız” dedi.

KAYNAK : Menemeninsesi.com - 23 Mayıs 2009

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.