El Ezher Mezununun Önlenemeyen Yükselişi

El Ezher Mezununun Önlenemeyen Yükselişi

Şeriat eğitimi veren El Ezher Üniversitesi mezunu Hüsnü Özer Devlet Arşivleri Genel Müdür Yardımcısı oldu Önlenemeyen yükseliş...

A+A-

El Ezher Mezununun Önlenemeyen YükselişiŞeriat eğitimi veren El Ezher Üniversitesi mezunu Hüsnü Özer Devlet Arşivleri Genel Müdür Yardımcısı oldu

Önlenemeyen yükseliş

Başbakanlık'ta bilgisayar işletmeni olarak çalışan Hüsnü Özer, AKP'nin iktidara gelmesiyle önce Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü Cumhuriyet Arşivi Daire Başkanlığı'na, ardından da Genel Müdür Yardımcılığı görevine atandı. Şeriat eğitim veren El Ezher Üniversitesi'nden mezun olan Özer'in atanma yazısında hukuk fakültesi mezunu olduğunun belirtildiği, fakat üniversitenin hukukla ilgili tek bölümünün şeriat hukuku fakültesi olduğu daha önce basına yansımıştı.

ANKARA - Şeriat eğitimi veren ve Türkiye tarafından tanınmayan Mısır'daki El Ezher Üniversitesi'nden mezun olan Hüsnü Özer , Başbakanlık Devlet Arşivleri Genel Müdür Yardımcısı olarak görevlendirildi. Özer'e Cumhuriyet Arşivi Daire Başkanlığı da bağlandı.

Hüsnü Özer, AKP iktidarının göreve gelmesinin ardından Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü Cumhuriyet Arşivi Daire Başkanlığı'na getirilmişti. Özer, daire başkanı olmadan önce Başbakanlık'ta bilgisayar işletmeni olarak çalışıyordu. Hüsnü Özer'in daire başkanı olarak atanma yazısında El Ezher Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu yazdığı ancak El Ezher'de hukuk fakültesi bulunmadığı, "şeriat hukuku fakültesi" bulunduğu daha önce basına yansımıştı.

Tartışmaların basına yansıması üzerine 25 Nisan 2003'de Başbakanlık Basın Merkezi tarafından yapılan yazılı açıklamada Hüsnü Özer'in Cumhuriyet Arşivi Daire Başkanlığı'na daire başkanı olarak atanması savunularak "Bu kadroya atanması kamu yararı ve hizmet gereğidir" denilmişti. Açıklamada Özer'in El Ezher Üniversitesi mezunu olduğu, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından da 4 yıllık yüksek öğrenim görmüş olduğuna dair diploma denklik belgesi verildiği belirtilmişti. Özer'in Osmanlıca, Farsça ve Arapça bilmesi nedeniyle de Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü'nde görevlendirildiği kaydedilmişti.

Edinilen bilgiye göre Özer, geçen günlerde Devlet Arşivleri Genel Müdür Yardımcısı olarak "görevlendirildi." Özer'in henüz ataması yapılmadığı için Resmi Gazete'te yayımlanmadı, ancak makam odasının yeri değiştirildi ve odasının kapısına adı "genel müdür yardımcısı" olarak yazıldı. Özer'e Cumhuriyet Arşivi Daire Başkanlığı bağlandı. Daire Başkanlığı, TBMM hükümeti ve Cumhuriyet dönemlerine ait arşiv malzemesini tespit etmek, tespit edilen malzemeleri devralmak, tasnif etmek, arşiv malzemesini her türlü zararlı tesir ve unsurlardan korumak üzere gerekli tedbirleri almaktan sorumlu. Başkanlık ayrıca, tahribe uğramış arşiv malzemesini aslına uygun olarak restore etmek, bütün bu hizmetlerin yerine getirilebilmesi için arşiv laboratuvarı, konservasyon ve restorasyon atölyesi kurmak, araştırma taleplerini değerlendirmekle görevli. Özer ise konuyla ilgili telefonlara yanıt vermedi.

FIRAT KOZOK / CUMHURİYET - 27 Mart 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.