El Kaide'de 5 tutuklama

El Kaide'de 5 tutuklama

El Kaide'de 5 tutuklamaAksaray'da El Kaide terör şebekesi üyelerine yönelik operasyonda gözaltına alınan 20 kişiden 5'i tutuklandı.Aksaray...

A+A-

El Kaide'de 5 tutuklamaEl Kaide'de 5 tutuklama

Aksaray'da El Kaide terör şebekesi üyelerine yönelik operasyonda gözaltına alınan 20 kişiden 5'i tutuklandı.

Aksaray İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, perşembe gecesi Gülağaç ilçesi Gülpınar beldesi ile Adana, Ankara ve İstanbul'da eşzamanlı operasyonlar yaptı. Operasyonlarda, uzun süredir teknik takibe alınan El Kaide'nin Aksaray yapılanmasında görev aldıkları ve eylem hazırlığı yaptıkları iddia edilen 20 kişi gözaltına alındı.

Aralarında Aksaray'da bir lisede görevli İngilizce öğretmenin de bulunduğu 20 kişi, jandarmadaki sorgularının tamamlanmasından sonra Aksaray Adliyesi'ne sevk edildi. Savcılıkta gece yarısına kadar ifadeleri alınan zanlılar tutuklama istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Mahkemede ifadeleri alınan sanıklardan Y.P., M.D., E.İ., A.K. ve H.A., sabaha karşı tutuklanarak Aksaray E Tipi Cezaevi'ne konuldu. 15 sanık tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

HASAN BÖLÜKBAŞ Aksaray DHA
MİLLİYET - 31 Aralık 2007

El Kaide baskınında öğretmen şaşkınlığı

El Kaide üyesi oldukları gerekçesiyle tutuklanan 5 kişiden birinin lise öğretmeni olduğu ortaya çıktı. Daha önce de El Kaide davalarına giren avukat Karahan Aksaray'a geldi

El Kaide baskınında öğretmen şaşkınlığı

Aksaray İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından geçen perşembe gecesi 4 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonun ardından El Kaide üyesi oldukları gerekçesiyle tutuklanan 5 kişiden birinin lise öğretmeni olduğu ortaya çıktı. Zanlıları savunmak için daha önce de El Kaide davalarına giren avukat Osman Karahan Aksaray'a geldi.

Aksaray merkez, Gülağaç ilçesi, Gülpınar beldesi, Adana, Ankara ve İstanbul'da eşzamanlı olarak operasyonlar düzenlenmiş, 20 kişi gözaltına alınmıştı.

El Kaide suçlaması

Zanlıların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda çuvallar dolusu evrak, CD, dergi, kitap, bilgisayar, silah ve mermi ele geçirilmişti. Geçen cumartesi günü adliyeye sevk edilen zanlılardan 5'i tutuklanırken, 15'i tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

"Uluslararası terör örgütü El Kaide üyesi olmak, yardım ve yataklık" suçlamalarıyla tutuklanarak Aksaray E Tipi Cezaevi'ne konulan zanlılardan M.D.'nin Aksaray Lisesi'nde İngilizce öğretmenliği yaptığı, Y.P.'nin cep telefonu satıcısı olduğu, A.K., E.İ. ve H.A.'nın da boyacılık yaptığı öğrenildi.

6 yıldır öğretmen

Aksaray Lisesi'nde 6 yıldır görev yapan M.D.'nin El Kaide üyesi olduğu iddiasıyla tutuklanması okulda şaşkınlık yarattı. Daha önce İstanbul'daki El Kaide davalarında avukatlık yapan Osman Karahan da dün Aksaray'a geldi. Karahan'ın, 5'i tutuklu, toplam 14 sanığın avukatlığını üstlendiği öğrenildi.

HASAN BÖLÜKBAŞ Aksaray DHA
MİLLİYET - 01 Ocak 2008 / Salı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.