Elazığ Valisi; 'Misyonerlerden ders çıkarın'

Elazığ Valisi; 'Misyonerlerden ders çıkarın'

Elazığ Valisi; 'Misyonerlerden ders çıkarın'ELAZIĞ Valisi Muammer Muşmal, cami açılışında yaptığı konuşmada, ülkenin bazı...

A+A-

Elazığ Valisi; 'Misyonerlerden ders çıkarın'Elazığ Valisi; 'Misyonerlerden ders çıkarın'

ELAZIĞ Valisi Muammer Muşmal, cami açılışında yaptığı konuşmada, ülkenin bazı bölgelerinde misyonerlik faaliyetleri yapıldığına dikkat çekerek, "Din adamlarımızın bundan gereken dersi çıkarıp 'ben ezanı okudum, namaz kıldırdım, görevimi yaptım' dememesi gerekir" dedi.

Merkeze bağlı Yünlüce Köyü'nde yapımı tamamlanan cami, Vali Muammer Muşmal, İl Müftüsü Ömer Kocaoğul, Bayındırlık ve İskan müdürü ve köylülerin katılımıyla düzenlenen törenle ibadete açıldı. Muşmal, köylerin asfalt olmasa da yolunun, içme suyunun, okulunun, camisinin bulunduğunu, il genelindeki yerleşim yerlerinin büyük bir kısmının bu tür hizmetlere kavuşturulduğunu söyledi. Okul, cami, medrese gibi mekanların ülkelerin tapusu, mühürü olduğunu, tarihte Osmanlı topraklarında yaşayıp da, bugün Birleşmiş Milletler'e üye olan 32 devletin bulunduğunu, bu devletlere bakıldığında, oralarda Türk milletinin izlerinin en önemli göstergesinin camiler olduğunu belirten Muşmal, şunları söyledi:

"Bu millet bin yıldır Müslümandır ve dünya durdukça Müslüman olarak kalacaktır. Ancak son zamanlarda toplumumuzun dini ve milli değerlerinde bir örselenme, bir erozyon yaşanıyor. Bu konuda din adamlarımıza büyük sorumluluk düşüyor. Dini korku, yasaklar, cennet ve cehennem üzerine anlatmasınlar, bizim dinimiz sevgi, barış ve hoşgörü dinidir. Bizim dinimiz 'Yaradılanı severim, yaradandan ötürü' diyor. Yine Mevlana Hazretleri 'Gel, ne olursan ol yine gel, ister ateşperest, ister putperest, ister inan, ister inanma, bizim dergahımız ümitsizlik dergahı değildir. Ne olursan ol gel' diyor. Din adamlarımızın bulundukları her ortamda, insanlarımıza hayatta lazım olacak dini bilgileri vermeleri lazım. İnşallah, topraklarımızda ezan sesi hiçbir zaman dinmez, bayrağımız hiçbir zaman inmez. Bizler manevi değerlere sahip çıktığımız, bir ve beraber olduğumuz sürece, her türlü şer güç bizim göğsümüze çarpar ve geri döner."

Şahismail GEZİCİ/ELAZIĞ, (DHA)
HÜRRİYET - 7 Temmuz 2008

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.