Elazığ ve Alevi Köyleri hakkında Genel Bilgiler

Elazığ ve Alevi Köyleri hakkında Genel Bilgiler

MERKEZ Cogunlugu olusturan 54%Türklerin yani sira 30% zaza nüfusu vardir ayrica 16% kürtler ve göcmenler yasamaktadir 23 alevi köyü ve 3 bosnak köyü vardir...

A+A-




MERKEZ Cogunlugu olusturan 54%Türklerin yani sira 30% zaza nüfusu vardir ayrica 16% kürtler ve göcmenler yasamaktadir 23 alevi köyü ve 3 bosnak köyü vardir bin civarnda cingene yerlesimi vardir.



AGIN-Türk ve Türkmen yurdudur 95% in üzerinde Türk nüfusu vardir 1 alevi köyü vardir.

Alacakaya- 85% ile Zazalar cogunluktadir 15% civarinda kürt nüfusu vardir.

Aricak- 90% Zaza nüfusu 10% e yakin kürt nüfusu vardir.

Baskil- Baskil de kürt nüfusu cogunlugu olustursada Baskil kürtleri devletci dir ki ücte ikinin üzerinde kürt nüfusu vardir bunlar Drejan asiretinden dir 30% civarinda zaza nüfusu mevcuttur.

Karakocan- kürtler in cogunlugu olusturdgu Karakocan köylerinde etkin zaza nüfusu da mevcuttur merkez agirlikli kürtler den olusmaktadir alevi köyü toplam 25 dir bunlar dan 8 i alevi Türkmen köyü dür Karakocan kürtleri genelde sunni dir.

Keban- Baskilde oldugu gibi asimile olmus Türklesmis kürtler cogunluktadir zaza nüfusu yok denilecek kadar azdir 6 alevi köyü mevcuttur Türk nüfusu keban da 10% civarindadir.

Kovancilar-Romanya dan gelen Türklerin yerlesimi ile kurulan Kovancilar yogun kürt göcüne maruz kalmistir nüfusun cogunlugunu merkezde zazalar köylerde kürtler olusturmaktadir Türk nüfusu merkeze göcerek azalmistir 3 alevi köyü vardir tahminen kürt nüfusu 82% dir ilce de Türk nüfusu 8%e kadar gerilemistir.

Maden-Zazalar cogunlugu olusturur Maden de Maden Zazalar i milliyetci dir köylerde yogun kürt nüfusu barinmaktadir Türkmen nüfusu da mevcuttur Türkmen nüfusu 7% civarindadir.

Palu-Nüfusun tamamina yakinini sunni zazalar olusturur 10% e yakin kürt nüfusu vardir Türkmenler genelde merkeze göcerek azalmislardir 5% civarindasdirlar
Sivrice-Cogunlugu zazalar olusturur 21 zaza köyü 19 Türk köyü (11 muhacir) 9 kürt köyü vardir.
Türk nüfusu 35% civarindadır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum