Elazığ’da İçişleri Bakanı’na ‘Alevi sorunları ve çözüm önerileri’ raporu sunuldu

Elazığ’da İçişleri Bakanı’na ‘Alevi sorunları ve çözüm önerileri’ raporu sunuldu

Elazığ Cem ve Kültür Vakfı Başkanı Cafer Yeşil, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Elazığ'da bazı Alevi kurum temsilcileri ile bir araya gelmesine ilişkin PİRHA'ya bilgi verdi. Ba

A+A-

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Elazığ’da bazı Alevi kurum temsilcileri ile bir araya geldi. Elazığ Valiliği’nde yapılan toplantı basına kapalı olarak gerçekleştirildi.

Toplantıya katılan Elazığ Cem ve Kültür Vakfı Başkanı Cafer Yeşil, PİRHA‘ya verdiği bilgide, “Bakan Soylu, bir süredir deprem bölgesi olan Elazığ’da bulunduğunu söyledi. Cemevlerine de uğradığını söyleyen Soylu, vatandaşların taleplerini dinlediklerini belirterek bir toplantı düzenledi. Elazığ ve ilçelerinde bulunan birçok Alevi kurum temsilcisi bu toplantıya dahil oldu” dedi.

BAKAN SOYLU’YA 8 MADDELİK RAPOR

Öncelikle cemevlerine yasal statü verilmesi konusunda bir talepleri olduğunu dile getiren Yeşil, “Kendilerine rapor sunduk. Vatandaşların özel talepleri de oldu ancak biz cemevleri ve zorunlu din derslerine yönelik taleplerimizi yönelttik. Cemevlerinin giderlerinin ihtiyaçlara göre tespit edilip gerekirse kadro, gerekirse maddi destek anlamında taleplerimiz oldu” diye konuştu.

Yeşil, Soylu’ya “Alevi sorunları ve çözüm önerileri” başlığıyla bir rapor halinde sundukları taleplerini şöyle sıraladı:

1)Türkiye’de eşit yurttaşlık

2)Türkiye’de tüm inançlara eşit düzeyde bakma ve buna göre politika üretme

3)Sivil, demokratik bir Anayasa yapılması

4)Din dersinin zorunlu olmaktan çıkarılması

5)Alevi tasavvuf lisesi ve akademisi kurulması

6)Cemevlerinin yasal statüye kavuşturulması

7)Alevi mürşit sistemi içerisine ocakzadelerden bir üst çatı oluşturulması

8)Cemevlerinin ve kurumların ihtiyaçları tespit edilerek, bu ihtiyaçların giderilmesi

“YASAL DÜZENLEMELERİN ALT YAPISINI HAZIRLAYACAĞIZ”

Yeşil, taleplere yönelik Bakan Soylu’nun ne dediğine ilişkin ise “Bakan Soylu bu taleplerin iki kademeli gerçekleşeceğini belirtti. Yapabileceklerimizi hemen hayata geçireceğiz, diğerlerini de hayata geçirmek için gerekli yasal düzenlemelerin alt yapısını hazırlayıp sizinle paylaşacağız, bir şekilde çözüm bulmaya çalışacağız, dedi”  diye aktardı:

SOYLU: CEMEVLERİNİN YAPIMINI BİZ ÜSTLENELİM

Elazığ Cem ve Kültür Vakfı Başkanı Cafer Yeşil, Bakan Soylu’ya 8 maddelik bir rapor sunduklarını belirterek, “Alevilerin ortak taleplerini söyledik, bireysel bir talep değildi. Bizim amacımız bu ülkede huzur, barış, kardeşlik olmasıdır. Kim hangi inançta olursa olsun herkes özgür eşit olmalıdır. Bazı köylerde cemevi yapılmasına dair görüşler bildirdik, Bakan Soylu da yapımını biz üstlenelim ne gerekiyorsa yaparız dedi” şeklinde konuştu.

PİRHA/ELAZIĞ

Elazığ’da İçişleri Bakanı’na ‘Alevi sorunları ve çözüm önerileri’ raporu sunuldu

Elazığ’da İçişleri Bakanı’na ‘Alevi sorunları ve çözüm önerileri’ raporu sunuldu

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.