Elmalı'da Taş Ocağına Karşı 25 Bin İmza

Elmalı'da Taş Ocağına Karşı 25 Bin İmza

Elmalı'da Taş Ocağına Karşı 25 Bin İmza Abdal Musa Dergahı'nın Yakınlarında Açılan Mermer Ocağına Karşı Toplanan 25 Bin 19 İmza,...

A+A-

Elmalı'da Taş Ocağına Karşı 25 Bin İmza Elmalı'da Taş Ocağına Karşı 25 Bin İmza

Abdal Musa Dergahı'nın Yakınlarında Açılan Mermer Ocağına Karşı Toplanan 25 Bin 19 İmza, Antalya Valiliği'ne Teslim Edildi. 

ANTALYA'da aleviliğin önemli inanç merkezlerinden Elmalı İlçesi'ne bağlı Tekke Köyü'nde bulunan Abdal Musa Dergahı'nın yakınlarında açılan mermer ocağına karşı toplanan 25 bin 19 imza, Antalya Valiliği'ne teslim edildi.

Kışlahan Meydanı'nda toplanan Hacı Bektaş-ı Veli Anadolu Kültür Vakfı, Alevi Kültür Dernekleri, Pir Sultan Abdal Kültür Dernekleri ve Konyaaltı Doğa Sevdalıları Grubu üyeleri, türbenin de bulunduğu Kutsal Dur Dağı'nın sit alanı ilan edilmesini istedi.

Grup adına basına açıklama yapan Hakverdi Çelik, "Her yıl 20 milyon alevinin kutsal mekanı olan kutsal Dur Dağı'nda kurban kesmeye, mum yakmaya ve dua etmeye gelen aleviler, mermer ocağı atıklarıyla çöplüğe döndürülen, içme suyu ve sulama suyu kaynaklarını kirleten, yolları ağır yük kamyonları altında bozulan kutsal mekanları için üzüntü ve keder içindedir" diye konuştu. Çelik, alevilerin bunu iktidar tarafından kendilerine yapılan kasıtlı bir davranış olarak kabul ettiğini dile getirdi.

Hindistanlı RK Marble firması tarafından işletilen mermer ocağına karşı açılan davada köylülerin avukatlığını yapan Antalya Barosu eski başkanlarından Gürkut Acar ise "Hindistan'da ineğe bile saygı duyulurken burada 20 milyon alevinin inançları bu şirket tarafından hiçe sayılmaktadır" dedi. Avukatlardan Zafer Mülayim ise mermer ocağına verilen ruhsatın iptali için Enerji Bakanlığı'na karşı açtıkları davada Antalya 3. İdare Mahkemesi'nin keşif ve bilirkişi raporu istediğini kaydetti. Mülayim, Antalya'da 2006- 2008 yılları arasında 1800 maden arama ruhsatı verildiğine dikkat çekerek, "Bunlarının yüzde 90'ı taş ocağı olarak faaliyet göstermektedir. Masa başından verilen ruhsatlarla Antalya'da doğa katledilmektedir" diye konuştu.

CHP Antalya il Örgütü'nün de destek verdiği açıklamanın ardından protestocu grup Antalya Valiliği'ne yürüdü. Grup adına Abdal Musa Dergahı ve Dur Dağı'nın SİT alanı ilan edilmesinin talep edildiği 3 dosyadaki 1444 sayfada toplanan 25 bin 19 imza, Antalya Vali Yardımcısı Metin Borazan'a teslim edildi.

Haberciniz.biz - DHA - 15 Şubat 2011

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.