Emek örgütleri SSGSS ye karşı alanlara çıkıyor

Emek örgütleri SSGSS ye karşı alanlara çıkıyor

İlerici Emek örgütleri SSGSS’ye karşı kararlılıkla alanlara çıkıyor   İlerici emek örgütleri GSS’ye karşı...

A+A-

İlerici Emek örgütleri SSGSS’ye karşı kararlılıkla alanlara çıkıyorİlerici Emek örgütleri SSGSS’ye karşı kararlılıkla alanlara çıkıyor  

İlerici emek örgütleri GSS’ye karşı yeniden alanlara ineceğini açıkladı. DİSK, KESK, TMMOB, TTB ve Türk Diş Hekimleri Birliği, 1 Nisan Salı günü saat 14.00’de işyerlerinden alanlara çıkarak kitlesel eylem yapacaklar.

DİSK, KESK, TMMOB, TTB ve Türk Diş Hekimleri Birliği tarafından bugün bir basın toplantısı düzenlenerek meclis Genel Kurulu’na gelmesi beklenen yasaya karşı mücadele programı açıklandı. KESK Başkanı İ. Hakkı Tombul tarafından gerçekleştirilen açıklamada emek örgütlerinin halkın sağlık ve sosyal güvenlik haklarını gasp eden yasaya karşı alanlara çıkmaya hazırlandıkları duyuruldu.

Açıklanan eylem takvimine göre;

Yasa Meclis Genel Kurulu'ndan geri çekilmezse 1 Nisan Salı günü saat 14.00'te Türkiye'nin her yerinde emekçiler alanlara çıkacak.

Ankaralı emekçiler de 1 Nisan Salı günü 14.00’de TBMM Dikmen Kapısı önünde olacak.

6 Nisan Pazar günü on binlerce kişi İstanbul Kadıköy Meydanı’nda, Herkese Sağlık, Güvenli Gelecek Platformu’nun organize ettiği mitingde buluşacak.

Mücadele programının kamuoyuyla paylaşıldığı açıklamada “Biz buradaki 5 örgüt bu eylemlerin sadece çağrıcısıyız. Yasadan olumsuz etkilenecek olan tüm toplumsal kesimleri (Emekçileri, Esnafı, İşsizleri, Emeklileri, Ev Kadınları, Gençleri, Çocukları yani toplumumuzun neredeyse tamamını) eylemlere katılmaya, sağlık ve güvenli gelecek haklarına sahip çıkmaya çağırıyoruz” denilerek toplumun tüm kesimlerine eylemlere kitlesel destek verme çağrısı yapıldı.

Yasaya karşı Emek Platformu’nun bir araya gelmesinden sonra 14 Mart’ta iki saatlik çalışmama eylemi örgütlenmiş binlerce emekçinin katıldığı eylemler sonrası EP Başkanları ile Çalışma Bakanı Çelik uzlaşma amacıyla bir görüşme gerçekleştirmişti. Bakanla yapılan görüşme sonrası Türk İş, Hak İş ve Bakan Çelik yasanın çeşitli maddelerinde uzlaşıldığını dile getirmiş fakat KESK, TTB, TMMOB ve DİSK yasanın neo liberal özünü oluşturan maddelerde uzlaşma sağlanamadığını açıklamış yasaya karşı mücadele de kararlı olduklarını duyurmuşlardı.

Sendika.org - 28 Mart 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.