Emek Partisi : Alevi Toplumu AKP nin Niyetini Görmelidir

Emek Partisi : Alevi Toplumu AKP nin Niyetini Görmelidir

Emek Partisi : ALEVİ TOPLUMU AKP’NİN NİYETİNİ GÖRMELİDİR Alevi hareketi ve örgütleri, bugünlerde AKP’nin bu çevreden...

A+A-

Emek Partisi : Alevi Toplumu AKP’nin Niyetini GörmelidirEmek Partisi : ALEVİ TOPLUMU AKP’NİN NİYETİNİ GÖRMELİDİR

Alevi hareketi ve örgütleri, bugünlerde AKP’nin bu çevreden milletvekili seçtiği Reha Çamuroğlu’nun organize ettiği iftar yemeğini konuşuyor.

Bu girişimin AKP’nin, Alevi çevrelerinin saygın isimleri üzerinden bir yakınlaşma operasyonu olduğu açık. Kimi Alevi örgütlerinin ve sözcülerinin “Acaba bu vesileyle Alevilerin taleplerine hükümetin ilgisini çekebilir miyiz?” düşüncesine kapılmaları mümkün. Ancak bu tutum, din ve inanç istismarcılarının planlarına kan taşımak anlamına gelecektir.

Türkiye Devleti ve bugünkü hükümeti, laik ve demokratik Cumhuriyet tanımına uygun bir yapı/yönetim anlayışı taşımamaktadır. Diyanet İşleri Başkanlığı aracılığıyla Sünni mezhebinin bir devlet dini tarzında örgütlenmesinin yanı sıra Alevi toplumunun ihtiyaçlarına bir şekilde yanıt verecek düzenlemeler (görevli, para, yayın vs.) yapılması laiklikle bağdaşmayacaktır.

Gerçek laisizm, devletin ve kurumlarının inanç çevreleri karşısında tam bir tarafsızlığı, din alanına müdahale etmemesidir. AKP’nin bu hesapları ve girişimleri, Alevileri kendi politikalarına bağlamak kadar onları bölen ve birbirine düşüren bir sonuç da yaratacaktır.

Alevi hareketi ve demokrasi güçleri, laisizmin gerektirdiği talepleri kararlıca savunurken AKP’nin iftar yemeği oyununu bozmalıdır. 

GENEL BAŞKAN
LEVENT TÜZEL

Emek Partisi  (EMEP)
Kocamustafapaşa Cd.Turan Topla Sk.
Fındık Oba İş Hn. No:2/2 Fatih/İST.
Tlf:0.212 588 43 32 Faks: 0.212 588 43 41

Etiketler : , , , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.