EMEK Partisi : Gazi katliamı aydınlatılmalı

EMEK Partisi : Gazi katliamı aydınlatılmalı

EMEK Partisi : Gazi katliamı aydınlatılmalıEMEK Partisi Genel Başkan Yardımcısı Nedim Köroğlu, Gazi Katliamının 14. Yıldönümü dolayısıyla...

A+A-

EMEK Partisi : Gazi katliamı aydınlatılmalıEMEK Partisi : Gazi katliamı aydınlatılmalı

EMEK Partisi Genel Başkan Yardımcısı Nedim Köroğlu, Gazi Katliamının 14. Yıldönümü dolayısıyla bir açıklama yaptı. "Gazi katliamı aydınlatılmalı ve sorumluları yargılanarak hak ettikleri cezalara çarptırılmalıdır" denilen açıklamayı aktarıyoruz:

12 Mart, 1971 yılında gerçekleşen faşist askeri darbe ve 1995 yılında İstanbul’da Gazi Mahallesi’nde gerçekleşen katliamla Türkiye siyasi tarihinde kara bir gün olarak yerini almıştır. Ancak, her iki olayında üzerinden bunca yıl geçmiş olmasına karşın ne darbeciler yargılanmıştır, ne de Gazi katliamının sorumluları açığa çıkartılarak hak ettikleri cezaya çarptırılmışlardır.

Gazi katliamının Ergenekon soruşturmasını yürütün savcılık tarafından İstanbul 13. Ağır Ceza mahkemesi’ne sunulan ikinci iddianamede Ergenekon’la bağlantısı basın ve yayın organlarında yer almaktadır. Öte yandan, Gazi katliamının Alevi inancından yurttaşları hedef alarak bir mezhep çatışmasını kışkırtmak amaçlı düzenlenmiş bir özel harekât operasyonu olduğu yine çeşitli defalar gündeme getirilmiştir. Gerçekler bu ölçüde ayan haldeyken konuya ilişkin ciddi bir soruşturmanın AKP hükümeti döneminde de yürütülmemiş olması düşündürücü olduğu kadar, AKP’nin ülkenin demokratikleşmesi noktasında samimiyetini gösteren bir turnusol da olmuştur.

Ergenekon davasının bugüne kadarki seyri ve bu süreçte yetkili makamların almış oldukları tutum Gazi katliamının ve halka karşı işlenmiş diğer suçların mevcut Ergenekon davası çerçevesinde gerçek boyutlarıyla açığa çıkartılmasının mümkün olmayacağını göstermiştir.

O nedenledir ki, halka karşı işlenmiş suçları soruşturmak üzere, yalnızca halka karşı sorumluluk taşıyan, gerek gördüğü her kişi ve kurumu sorgulama yetkisine sahip, parlamento dışından siyasi partilerden ve demokratik kurumlardan temsilcilerinde içinde yer alacağı bir “Gerçekleri Araştırma ve Soruşturma Komisyonu” kurulması talebimizi bir kere daha yineliyoruz.

Gazi katliamı aydınlatılmalı ve sorumluları yargılanarak hak ettikleri cezalara çarptırılmalıdır.

Nedim Köroğlu
Genel Başkan Yardımcısı

KAYNAK : Alevihaber.com - 11 Mart 2009

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.