Emekçi düşmanı AKP

Emekçi düşmanı AKP

Emekçi düşmanı AKPPolisin emekçilere karşı sert tutumu yurt genelinde protesto edildi Haber Merkezi - 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı'nı...

A+A-

Emekçi düşmanı AKPEmekçi düşmanı AKP

Polisin emekçilere karşı sert tutumu yurt genelinde protesto edildi

Haber Merkezi - 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı'nı işçilere yasaklayan AKP iktidarı ve polisin emekçilere karşı sert tutumu, başta başkent Ankara olmak üzere yurdun birçok yerinde protesto edildi. Ankara Emek ve Demokrasi Güçleri üyeleri, Sakarya Caddesi'nden AKP İl Binası'na kadar yürüdü.

Dün öğle saatlerinde Sakarya'daki alanda toplanan Ankara Emek ve Demokrasi Güçleri üyeleri, "Halka kalkan faşist eller kırılır", "Taksim faşizme mezar olacak", "Emekçi düşmanı AKP", "Ayaklar baş olacak" , "Her yer Taksim, her yer 1 Mayıs", "Baskılar bizi yıldıramaz", "Emekçiye düşman, IMF'ye uşak, halka Kasımpaşalı", "Tayyip seni Taksim'e gömeriz" ve "Amerikancı, Avrupacı, önce dinci sonra halk düşmanı Tayyip" sloganları attılar. Burada "Ayaklar baş olacak, AKP ve polis terörüne karşı direneceğiz" yazılı pankart açan üyeler, daha sonra sloganlar eşliğinde AKP il binasına yürüdü.

Ankara Emek ve Demokrasi Güçleri adına Yücel Gül , AKP il binasının önünde basın açıklamasını okudu. Aylardır 1 Mayıs kutlamaları üzerine demagojik açıklamalar yaparak kitlelerin kafasını karıştırmaya çalışan AKP sözcülerinin, 1 Mayıs'ın yaklaşmasıyla birlikte gerçek yüzlerini de ortaya koyduklarını söyleyen Gül, "AKP'nin kendine Müslüman demokrasi anlayışı, 1 Mayıs günü başta İstanbul'da olmak üzere birçok ilde, halka yönelik vahşi bir şiddetle bir kez daha görüldü" dedi.

Adana'da da 1 Mayıs mitingi sonrasında dağılan kitleye yapılan polis saldırısı protesto edildi. Uğur Mumcu Meydanı'nda gerçekleştirilen mitingin ardından dağılmakta olanlara biber gazı ve coplarla müdahale eden güvenlik güçlerine tepki gösteren emekçiler, gözaltına alınan 47 kişinin de serbest b ırakılmasını istedi. Eğitim-Sen önünde toplanan DİSK, KESK, Türk-İş, TMMOB ve TTB'ye bağlı sendika ve meslek odası temsilcileriyle sosyalist dergi çevreleri İnönü Parkı'na dek yürüyüş düzenledi. "Kahrolsun AKP", "Baskılar bizi yıldıramaz", "Emekçiye kalkan eller kırılsın" şeklinde sloganlar atan göstericiler, gözaltına alınan 47 kişinin serbest bırakılmasını istedi. Ezilenlerin Sosyalist Platformu (ESP) üyeleri de İnönü Parkı'nda protesto gösterisi düzenledi. Aynı yerde Haklar ve Özgürlükler Cephesi (HÖC) üyeleri de polisin sert tavrını kınadı.

Mersin'deki 1 Mayıs kutlamalarını düzenleyen Tertip Komitesi, vatandaşlara polis tarafından uygulanan şiddeti protesto etti. Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan grup adına açıklama yapan Petrol-İş Şube Başkanı Adil Alaybeyoğlu, "1 Mayıs'ta İstanbul'da sivil diktatörlük terörü yaşandı. Biz emek örgütleri olarak geçmişte askeri diktatörlüklere karşı mücadele ettik, bugün de AKP'nin sivil diktatörlüğüne karşı mücadele edeceğiz " dedi.

CUMHURİYET - 3 Mayıs 2008

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.