Emekçiye dayak taraftara kıyak

Emekçiye dayak taraftara kıyak

Emekçiye dayak taraftara kıyak 1 MAYIS’ta Taksim’e çıkarılmayan işçiler, Galatasaray taraftarlarının meydanda tur atmasına...

A+A-

Emekçiye dayak taraftara kıyakEmekçiye dayak taraftara kıyak

1 MAYIS’ta Taksim’e çıkarılmayan işçiler, Galatasaray taraftarlarının meydanda tur atmasına isyan etti. KESK İstanbul Şubeler Platformu’ndan Eğitim-Sen Yönetim Kurulu Üyesi Ali Güneş, “Galatasaray taraftarları Taksim’i trafiğe kapatmışlardı. Çevik kuvvet ekipleri de izliyordu. ‘Niye müdahale etmiyorsunuz. 1 Mayıs’ta bize müdahale ettiniz. Şimdi niye etmiyorsunuz’ dedim. 155 Polis İmdat’ı aradım. Polisler bana ‘Onlar taraftar, siz işinize bakın’ dedi. Galatasaray’a karşı değilim. Ben de Galatasaraylıyım. Yılbaşında da Taksim’e izin verildi. Turistler tacize uğradı. Taksim herkese kapalı diyorlar ama sadece işçilere izin yok. Taksim haftaya da şampiyonluk gösterilerine sahne olur” diye konuştu.

Gürsoy’a gözaltına doktor protestosu

TÜRK Tabipleri Birliği (TTB) yönetici ve üyeleri, birliğin Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Gençay Gürsoy’un gözaltına alınmasını İstanbul Valiliği’ne yürüyerek protesto etti. TTB üyesi gruba, Türkiye Komünist Partisi (TKP) ve Halkevleri üyesi gruplar da destek verdi. TTB ve İstanbul Tabip Odası yöneticileri, üzerinde ‘’Kınıyoruz’’ yazısı bulunan siyah çelengi, İstanbul Valiliği’nin bahçesindeki demir parmaklıklar önüne bırakmak üzere polis barikatına doğru yürüdü. Güvenlik güçlerinin çelenk bırakılması için izin alınıp alınmadığını sorması üzerine, ‘’Başkanımızın gözaltına alınacağını önceden bilmiyorduk, onun için izin başvurusu yapamadık’’ cevabını veren yöneticiler, çelengi valilik karşısındaki binanın önüne bıraktı.

Barış YILDIRIM / İSTANBUL-Bülent ÇAMCI / İSTANBUL
AKŞAM - 6 Mayıs 2008

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.