Emekli subaylardan MHP ye türban protestosu

Emekli subaylardan MHP ye türban protestosu

Emekli subaylardan MHP’ye türban protestosuTürkiye Emekli Subaylar Derneği (TESUD) öncülüğündeki bazı dernek üyelerinin,...

A+A-

Emekli subaylardan MHP ye türban protestosuEmekli subaylardan MHP’ye türban protestosu

Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TESUD) öncülüğündeki bazı dernek üyelerinin, MHP genel merkezi önüne bıraktığı siyah çelenge bazı partililerin saldırması üzerine araya giren polis ile partililer arasında arbede yaşandı.

ANKARA - Türkiye Muharip Gaziler Derneği, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği ve Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği üyeleri, yükseköğretimde türbanın serbest bırakılmasını öngören anayasa değişikliği çalışmalarını protesto etmek amacıyla TESUD öncülüğünde MHP genel merkezi önünde bir araya geldi.

Gruptakiler, üzerinde “tarifsiz düş kırıklığımızla” yazılı siyah çelengi genel merkez binasının etrafını çevreleyen demir korkulukların önüne bıraktılar. Bu arada genel merkez önünde toplanan MHP’liler, gruba “biz cumhuriyeti de devleti de sizden iyi koruruz” sözleriyle tepki gösterdiler.

Dernek üyelerinin siyah çelengi bırakıp gitmesinin ardından polis barikatını aşan bazı partililer, çelenge saldırdılar. Partililerin çelengi tekmelemesi üzerine emniyet güçleri olaya müdahale ettiler. Müdahale sırasında emniyet güçleri ile partililer arasında kısa süreli arbede yaşandı. Partililer, arbedenin ardından genel merkez binasına geri döndüler.

MHP MİLLETVEKİLLERİNE MEKTUP

Dernek üyeleri, çelengi bıraktıktan sonra basın mensuplarına, MHP milletvekillerine yönelik kaleme alınan mektubu dağıttılar.

Mektupta, “türban simgesini, Anayasa ile meşrulaştırma girişiminin, Anayasa’nın değiştirilemeyecek temel ilkelerinden olan laikliğin zedelenmesine, cumhuriyet kazanımlarının yıpratılmasına yol açacağı” savunuldu. Mektupta, şu görüşler dile getirildi:

“Bu girişimin, üniversitelerden başlayarak toplumun diğer kesimlerinde de gerginlik yaratacağı, ayrımcılığa ve kutuplaşmalara yol açacağına inanmaktayız. Atatürkçü halkımızın onaylamadığı bir tutumu uygulamanın, gelecekte mevcut hukuk düzenini sarsan toplumsal yapıyı değiştiren sonuçlar yaratacağı kanaatindeyiz.

Sizleri, geniş hak kesimlerinin sesine kulak vermeye, yargının devrim yasalarına ait kararlarına uymaya, halkla mutabakata ve bunun gereği olarak söz konusu Anayasa ve değişiklik düzenlemelerinden vazgeçmeye davet ediyoruz.

Özellikle demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ne inanan, hukukun üstünlüğüne, demokratik ve laik cumhuriyete, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağına ant içen ve ulusun tümünü temsil eden siz saygı değer milletvekillerimize soruyoruz: Sizde mi?”

AA - NTV - 05 Şubat 2008 Salı

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.