EMEP ten Alevilere oyunu bozma çağrısı

EMEP ten Alevilere oyunu bozma çağrısı

EMEP’ten Alevilere oyunu bozma çağrısı Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Levent Tüzel, Alevi hareketi ve örgütlerini AKP’nin...

A+A-

EMEP’ten Alevilere oyunu bozma çağrısı EMEP’ten Alevilere oyunu bozma çağrısı

Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Levent Tüzel, Alevi hareketi ve örgütlerini AKP’nin düzenleyeceği iftar yemeğine ilişkin uyardı.

Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Levent Tüzel, Alevi hareketi ve örgütlerini AKP’nin düzenleyeceği iftar yemeğine ilişkin uyardı. Yemeğin AKP’nin, Alevi çevrelerinin saygın isimleri üzerinden bir yakınlaşma operasyonu olduğunu belirten Tüzel, “Kimi Alevi örgütlerinin ve sözcülerinin ‘Acaba bu vesileyle Alevilerin taleplerine hükümetin ilgisini çekebilir miyiz?’ düşüncesine kapılmaları mümkün. Ancak bu tutum, din ve inanç istismarcılarının planlarına kan taşımak anlamına gelecektir” uyarısında bulundu.

Devletin ve AKP’nin laik ve demokratik cumhuriyet tanımına uygun bir yönetim anlayışı taşımadığına dikkat çeken Tüzel, “Gerçek laisizm, devletin ve kurumlarının inanç çevreleri karşısında tam bir tarafsızlığı, din alanına müdahale etmemesidir” diye konuştu.

AKP’nin hesap ve girişiminin Alevileri kendi politikalarına bağlamak kadar onları bölen ve birbirine düşüren bir sonuç da yaratacağını vurgulayan Tüzel, “Alevi hareketi ve demokrasi güçleri, laisizmin gerektirdiği talepleri kararlıca savunurken AKP’nin iftar yemeği oyununu bozmalıdır” çağrısı yaptı. (HABER MERKEZİ)

Yemek Bilkent Otel’de

Başbakan Erdoğan ve bakanların katılması planlanan 11 Ocak’taki Alevi iftarını Abdal Musa Vakfı’nın finanse edeceği ortaya çıktı. AKP’nin Alevi kökenli milletvekili Reha Çamuroğlu, Bilkent Otel’de yapılacak olan ve 25 bin Avroya mal olması beklenen yemeğin Antalya’nın Elmalı ilçesindeki Tekke köyünde kurulan Abdal Musa Vakfı tarafından finanse edileceğini bildirdi.

Yemeğin Alevi örgütleri için büyük önem taşıdığını iddia eden Çamuroğlu, “700 küsur Alevi örgütü var. Bunların içinde köy dernekleri bile var. Kimin katılıp katılmayacağını 11 Ocak’ta göreceğiz. Ancak yemek bin kişilik olarak organize edildi” diye konuştu.

28 Aralık 2007 - EVRENSEL

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.