Emre Aköz şimdi de Alevilere taktı

Emre Aköz şimdi de Alevilere taktı

Emre Aköz şimdi de Alevilere taktıEmre Aköz bugünkü yazısında "HSYK eleştirisi" konusu altında Alevilere dönük kışkırtıcılık...

A+A-

Emre Aköz şimdi de Alevilere taktıEmre Aköz şimdi de Alevilere taktı

Emre Aköz bugünkü yazısında "HSYK eleştirisi" konusu altında Alevilere dönük kışkırtıcılık yaptı.

Sabah yazarı Emre Aköz, bugünkü yazısında, Samanyolu TV'deki Rota programında konuşan emekli Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Ahmet Gündel'in sözlerine atıfla, Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyelerinin yüzde ellisinin alevi olduğunu söyleyerek, “Nüfusun yüzde 15'ini oluşturan bir mezhep üyelerinin, yüksek yargıdaki koltukların diyelim ki yüzde 50'sine oturmaları normal mi?” diye sordu.

Aköz, yazısını “Hele hele, bu mezhepten vatandaşlar, istisnalar haricinde, kitlesel olarak CHP'yi destekliyorsa... Darbe amaçlı cumhuriyet mitinglerinde aktif olarak yer aldılarsa... Ergenekon'un hükümetin uydurması olduğu propagandasını yapıyorlarsa... Zihinler karışmaz mı?” diyen Aköz, "Sol kesim niye Ergenekon davasına uzak duruyor" diye soranlar, olayı bu açıdan da düşündü mü?" diye tamamladı.

Emre Aköz, yazısında alevilikten "mezhep" olarak bahsediyor ve yazısıyla son günlerde yargıdaki atamalarda hedef gösterilen HSYK'ya karşı kampanyaya tehlikeli bir biçimde destek veriyor.

(soL - Haber Merkezi) - 23.07.2009

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.